Ово су знакови да ваш партнер има аферу на послу

ГС
Ово су знакови да ваш партнер има аферу на послу

Ако ваш партнер има аферу на послу могу га одати врло специфични знакови.

Постоји неколико мјеста гдје се могу појавити ванбрачне везе, укључујући онлајн ћаскање или изласке без партнера. Али афере могу да почну и на послу, гдје проводимо велики дио нашег свакодневног живота. Према мишљењу стручњака, број сати које проводимо на послу може довести до зближавања колега.

- Kроз необавезан разговор, сарадници могу открити заједнички хоби или везу због фрустрација на радном мјесту - каже за "Бест Лајф" др Бет Рибарски, професор интерперсоналне комуникације на Универзитету Илиноис у Спрингфилду.

Он објашњава да ове блиске, али платонске емоционалне везе са високим нивоом поштовања, повјерења, самооткривања и лојалности могу да се развију. Али, примјетити прелазак са стандардног, професионалног односа на нешто више може бити тешко.

- Kада је ријеч о партнеру који има аферу на послу, често је лако промашити знакове - каже клинички психолог др Kарла Мари Менли.

С обзиром на то да посао природно одузима много нашег времена и труда, партнер који има аферу са неким из пословног свијета, лако може да сакрије невјерство.

Имајући то на уму, ако сумњате да ваш партнер развија дубљу везу са колегом и можда вас вара, стручњаци идентификују који су кључни знакови упозорења:

Више пажње посвјећује свом изгледу

Ако ваш партнер проводи додатно вријеме припремајући се ујутру и улаже додатни напор у свој изглед, ово би требало да буде знак упозорења.

- Неки људи дају свом изгледу приоритет, али ако из бриге изненада почну да се додатно труде прије посла тако што носе нову одјећу, додатно се облаче или неочекивано стављају колоњску воду или парфем, то би могао бити знак да покушавају да импресионирају некога на послу - каже Рибарски.

Др Сузан Тротер, стручњакиња за везе, састанке и разводе, додаје да невјерни људи често постају преокупирани својим изгледом.

Она је додатно објаснила:

- Могу да изгубе тежину, почну да вјежбају више и да се облаче боље него обично, чак и када иду на посао. 

Проводе више времена на послу

Већина људи када заврши са радним даном жели да оде кући и опусти се. Али ако је ваш партнер невјеран, можда ће одлучити да проведе више времена у канцеларији.

- Можда нађу изговор да раде мало дуже како би проводили вријеме са својим колегом - на послу или ван њега - каже Рибарски.

Психолог упозорава да не треба пренагљивати са закључцима.

- Само зато што неко ради дуже не значи да вара - објашњава она, напомињући да можда заправо раде на великом пројекту или покушавају да зараде додатни новац.

Мијењају радно вријеме или посјећују више пословних догађаја

 Док касно задржавање у канцеларији може значити да нешто није у реду, ваш партнер би такође могао да промени своје радно време како би сакрио невјерство или проводио више времена са колегом са којим је у вези.

- Други знаци су нагле и необјашњиве промјене радног времена, рад до касно, одлазак на необична пословна путовања - објашњава Данијел Риналди, терапеут и животни тренер.

Постоји смањење емоционалне интимности

 Генерално, ако дође до смањења интимности са вашим партнером, то може значити невоље или указивати на невјерство, а афера на радном месту није ништа другачија.

- Значајан пад емоционалне интимности или повезаности може значити да је ваш партнер можда емоционално предан негдје другдје - каже терапеуткиња Kортни Хубшер.

- Могу изгледати далеки, мање заинтересовани за ваш свакодневни живот или мање ентузијастични за заједничке активности. Такође можете примјетити изненадну нелагодност током интимних тренутака. Емоционално повлачење може бити суптилан знак, али може указивати на аферу на послу - додаје Хубшер.

Терапеуткиња Еби Сангмајстер каже:

 - Ако вам партнер дјелује заокупљено нечим или није заинтересован за везу каква је била, то би могао бити знак да се нешто дешава са њим. Можда је у питању афера, можда сте се удаљили, или је можда то нешто друго. 

Тајновитији су у погледу свог посла

Једна од кључних компоненти сваке везе је могућност да се повјерите једно другом и подијелите детаље свог дана. Дакле, ваш партнер вам можда даје знак ако није заинтересован за разговор о свом радном дану.

- Да ли је ваш партнер одједном постао тајновитији у вези са својим пословним разговорима или нерадо дијели детаље о свом дану? То би могли бити знаци потенцијално неприкладног односа са колегом - каже Хубшер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана