Ово открива ко вам је сродна душа: Ако тражите љубав до краја живота, примијените “правило 37 посто”

ГС
Foto: Илустрација

Неки људи одмах препознају да ли им особа са којом су започели везу у потпуности одговара, док је другима потребно неко вријеме да је добро упознају.

Ово је посебно важно када људи треба да одлуже да ли са неким да започну заједнички живот. Постоје одређени знакови који откривају да ли је ваш партнер она права особа за вас – уколико сами нисте сигурни у то.

Постоји „правило 37 посто” које помаже да се одреди најбоља опција у доношењу важних животних одлука. Односи се на повећавање вјероватноће да одаберете најбољу опцију. Универзитет Калифорнија у Лос Анђелесу је објавио студију која објашњава науку која стоји иза концепта.

Како се примиjењује?
Када треба да донесете одлуку, а имате више опција, студија сугерише да се ријешите првих 37 процената опција и размотрите остале. Затим би требало да изаберете најбољу од преосталих опција. “Правило од 37 одсто” подразумијева да имате највеће шансе да изаберете најбољег потенцијалног партнера ако одбијете првих 37 посто опција.

На примјер, ако очекујете да ц́ете упознати 10 потенцијалних партнера током живота, одбијте прва три или четири партнера које упознате, а затим изаберите сљедец́ег који вам више одговара од претходних.

Чак и ако мислите да је ваш тренутни партнер онај прави, уколико је припада у она 37 процената потенцијалних “доживотних партнера”, боље размислите још једном.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана