Ово је убједљиво најчешћи повод за свађу

Г.С.
Ово је убједљиво најчешћи повод за свађу

Истраживање је спроведено међу двије хиљаде људи у Великој Британији, а 62 одсто њих навело је да се с партнерима најчешће свађају због новца. Претјерано трошење био је главни разлог због којег се свађе распламсавају.

Осигуравајућа компанија Royal London је навела да 33 одсто људи вјерује да је некомпатибилно с партнером када је ријеч о потрошњи и штедњи.

Једна од четири особе сматра да је њен партнер неодговоран према новцу. Отприлике трећина (75 одсто) људи сав свој новац држи на одвојеним рачунима, док само 24 одсто парова све држи на заједничком рачуну, преноси магазин Индепендент.

“Иако се ово не чини као романтична тема, битно је с партнером разговарати о новцу јер ћете се у супротном све више свађати. Ако не одстоји разговор о новцу, једна особа ће бити увјерена да је њен начин одношења према финансијама у потпуности исправан и неће разумјети зашто партнер нема исто мишљење”, казала је специјалисткиња финансија из компаније Royal London Сара Пенелис.

“Кључ складне везе је разговор о финансијама. Требате се договорити око начина одношења према новцу који најбоље одговара, чак и ако укључује компромис”, додала је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана