Ово је прави разлог зашто мушкарци варају

ГС
Ово је прави разлог зашто мушкарци варају

Већина људи је свјесна колико је превара погрешна, али без обзира на то поједине особе се упуштају у неморалан чин.

Зашто је то тако? Постоји много разлога зашто људи варају партнере за које тврде да их воле и са којима желе да буду.

Међутим, разлози мужа који вара могу се разликовати од разлога жене. Постоји школа мишљења која каже да ако жена вара, већа је вјероватноћа да ће сигнализирати крај везе него ако мушкарац вара. То је зато што мушкарци и жене другачије посматрају партнерски однос.

Зашто мушкарци варају?

За почетак, мушкарци су обично у стању да раздвоје интимност од емотивне везе, док жене обично не могу. За већину мушкараца, интимност је само физичка, док веза подразумијева дубљи однос, и те двије ствари не морају нужно да буду повезане. Дакле, мушкарац који лежерно вара то може учинити без икаквих емоција, не размишљајући о изградњи везе, док жена која вара мора да оствари дубљу емотивну конекцију.

Наравно, постоје мушкарци варају јер осјећају љубав поред поред физичке привлачности, али код већине то није случај. За њих, неверство може бити опортунистичка, тренутна и првенствено физичка акција која,не утиче на већ изграђен емотивни, партнерски однос са женом.

Када их питају, многи одговарају да су савршено срећни у вези, да веома воле своју жену и да је њихов живот сјајан и упркос варању, пише портал „Јоур Танго“, преносе Независне.

Наравно, и мушкарце може привући интересантна личност, али чешће их узбуђује физички изглед. И обично не морају да буду заљубљени да би уживали у интимном односу.

Постоји већа вјероватноћа да ће веза оштећена невјерством мушкарца преживети (и потенцијално чак и напредовати) након што се прељуба открије, за разлику када жена тако нешто уради.

Зашто је то тако?

Код већине мушкараца влада его и сујета, неће никада поћи од тога да ли нешто није функционисало у односу чим се жена одлучила за такав потез, док у случају мушког невјерства, партнерка је та која се пита шта је погрешно урадила и криви себе јер је мушкарац потражио њежност у туђем наручју.

Мушкарци варају и када су у добрим, здравим и срећним односима и сматрају да треба да сачувају везу или брак. Не придају значај аферама, што је веома погрешно јер повређују и издају особу са којом граде заједнички живот.

За квалитетан и срећан партнерски однос потребно је међусобно повјерење, комуникација и прије свега повезаност на емотивном и интимном нивоу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана