Ове грешке у дописивању могу бити фаталне на путу до везе

Агенције
Ове грешке у дописивању могу бити фаталне на путу до везе

Завођење се одавно преселило на друштвене мреже и апликације за упознавање потенцијалних партнера. Оно је одувијек било компликовано и захтјевало бар мало љубавног умећа...

Данас, када можете да бирате између барем 1.500 различитих апликација и веб страница за упознавање, као и између милиона њихових корисника, ствар је постала још компликованија.

“Што дуже тражите партнера, то је вјероватније да ћете завршити сами”, изјавила је научна савјетница Match.comа, докторка Хелен Фишер у разговору за Wired.

Са њом се слаже и Лили Вомбл, оснивачица сајта “Date Brazen”, која је за InSmyle издвојила најчешће грешке који људи праве током дописивања са потенцијалним партнерима:

1. Користе превише апликација

Више апликација за упознавање не мора нужно да значи више могућности, него би врло лако могло да се претворити само у више фрустрација.

2. На састанку се водите мишљу “морам да се видим са свима”

(Пре)чести одласци на “дејтове” са различитим људима не гарантују да ћете брже и лакше пронаћи партнера. Штавише, Лили тврди како је њено искуство показало потпуно супротно.

3. Стално “прелиставате” апликацију

Апликације за упознавање су замишљене тако да створе осећај игре, а управо зато врло брзо постанете “зависни” од њих. Ипак, да бисте себи пружили прилику за стварну везу, морате ограничити вријеме које ћете потрошити на апликације и слање порука за упознавање.

4. Разговори који не воде никуда

Осим што су разговори о времену или томе како вам је било на послу невхероватно обесхрабрујући, они су и подједнако досадни, а велике су шансе да такав разговор буде и посљедњи који сте водили са одређеном особом. Ако желите да се истакнете у маси и да стварно некога упознате, и тако можда стекнете будућег партнера, постављајте му питања на која заиста желите да знате одговор.

5. Предуго се дописујете са истом особом, а ништа се не догађа

Ако већ недјељама шаљете једно другом поруке, али ни једно не потеже питање одласка на кафу или вечеру, то је јасан знак да се једно од вас (или обоје) боји одговорности, везивања или одбацивања. Осим тога, можда сте пронашли особу која тражи пријатеље, а не партнерку.

6. Вјерујете да љубав можете пронаћи само уз помоћ апликације

Иако је чињеница да се све више парова упознаје управо на овај начин, то не значи да нужно морате искључити све друге, традиционалне начине проналажења љубави.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана