Ове четири ствари су знак да ипак није требало да почнете живот с партнером

Агенције
Ове четири ствари су знак да ипак није требало да почнете живот с партнером

Након забављања које траје дуже вријеме, парови обично пожеле да живе заједно. Многима је то и финансијска олакшица јер дијеле трошкове, али не заврше се такве везе увијек браком.

Некима се догађа да заједнички живот и не буде њихово најсрећније ријешење, пише Хафингтон пост.

Размислите да ли је присутна нека од четири наведене ствари или можда све, јер је онда сигурно то да није требало да почнете да живите с партнером.

Почели сте да живите заједно из финансијских разлога

Многи који изнајмљују стан у граду одлуче да почну заједнички живот с партнером. Ово може да буде добро за ваш новчаник, али с друге стране лоше за вашу везу и срећу. У почетку парови желе што више времена да проводе заједно, али касније може да дође до свађа и разилажења у ставовима, као и до несагласја у подијели кућних послова. У овом случају најбоље је да се раздвојите и живите одвојено, али не треба да прекидате везу.

Били сте срећнији пре заједничког живота

Ако схватите да сте били срећнији прије него што сте почели да живите заједно, раздвајање би могло да ријеши проблем. Јесте ли прије били задовољнији својом везом и вашим односом? Осјећате ли се спутано током заједничког живота? Ако је одговор на ова питања да, вратите се на стари начин функционирања и наставите да живите у одвојеним становима, али ставите до знања свом партнеру да то желите зато што се надате да ћете побољшати ваш однос.

Имате дјецу и њима би значило да ваш нови партнер не живи с вама

Одлука о престанку заједничког живота највише има смисла за парове који имају дјецу из претходне везе. Некада родитељ жели да му онај ко није родитељ његове дјеце помогне мало, а некад очекује више, па остаје у стану због тога што сматра да је за дјецу боље да имају оба родитеља. Ипак, за дјецу је често боље да не упознају новог партнера свог родитеља док не прође неко вријеме, па би требало да видите са својом дјецом шта би њима одговарало.

Ваши распореди и друштвене потребе се не поклапају

Након усељења догоди се да схватите да су ваши начини живота некомпатибилни и да морате да се ускладите с партнером како знате и умијете. Ако једно од вас ради трећу смијену, а друго регуларну смијену од 9 до 17 сати, можда би боље било да због мира и једног и другог живите одвојено. Исто тако, ако је једно од вас друштвено и воли да зове госте ради забаве, док је оно друго интровертно и жели да има простора и времена само за себе, најпаметније би било да живите у одвојеним становима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана