Отказују вјенчања због четника и партизана

Телеграф.рс
Отказују вјенчања због четника и партизана

Матичари из једне од централних београдских општина Милена С. и Раде М., који деценијама раде заједно, откривају које су то најчешће свађе међу младенцима и гостима које су се одиграле пред њиховим очима, кроз дуги низ година колико обављају овај посао.

Обично би вјенчање и свадба требало да буде најсрећнији дан у животу младенаца, али неријетко се тај дан претвори у прави пакао, а дешавало се да свађе кулиминирају до те мере да до вјенчања уопште не дође.

“Разлози са свађу су различити, од оних најбаналнијих попут свађе око бидермајера и музике, преко тога чији столови су на бољој позицији, па до презимена које ће узети млада”,  започиње причу саговорница, која посао матичарке у једној београдској општини обавља 20 и кусур година.

“Веровали или не и данас се гледа ко је био у четницима, ко у партизанима. На једној свадби младини су наручивали само четничке пјесме, а кад су младожењини наручили 'са Овчара и Каблара' ови су скочили да се туку. Младенци су једва смирили госте али је до краја била напета ситуација” испричао је матичар из српске пријестонице.

По њиховим ријечима дешавају се разне несугласице, око мјеста за сједење, ко је музици окренут леђима, зашто младини могу да наручују пјесме а младожењини не или обратно, колико је ко “бацио” на кићење, па до тога ко је више ставио у коверту.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана