Осам ствари о вашој вези које се не тичу никога

ГС
Foto: Image by Pana Kutlumpasis from Pixabay

Други ће увијек жељети да знају што више о вама и вашој вези, али требало би да знате да немате апсолутно никакву обавезу да дате одговор на сљедећих осам питања, без обзира на то ко их поставља.

- Зашто не проводите празнике заједно? Звучи као трик питање? Ако неко сугерише да нешто није у реду због тога што ви и партнер нисте у могућности да заједно проведете све празнике, онда нема потребе да било кога задовољавате одговором.

- Када ћете се вјенчати? То је ваша и само ваша ствар. На крају, то ће вас и питати само они који су већ у браку (из нама необјашњивог разлога).

- Колико он зарађује? Апсолутно нема потребе да то откривате пријатељима, а ни породици. Ако желе, нека њега питају. На крају, он да је хтио да то знају вјероватно би им и рекао до сада.

- Да ли се често свађате? Ово је заиста приватна, интимна ствар. Сваки пар се свађа (неки више, а неки мање) и то је сасвим нормално. Учесталост ваших несугласица само је ваша ствар и ничија више.

- Хоћете ли живети заједно прије брака? Осим ако нисте скроз отворени с породицом и пријатељима (што значи, осим ако им увијек говорите све што се дешава у вашој вези) најбоље је да не причате о заједничком животу с партнером док се то заиста и не деси. Свако ће имати своје мишљење о датој теми.

- Шта вам се не свиђа код њега? То је разговор који би требало да обавите с партнером. Разговор у ком треба да му дате до знања да вам код њега не одговарају одређене ствари. Ако о томе причате са (не)добронамерним знатижељницима, ствари веома лако могу да се извуку из контекста.

- Колико ћете потрошити на вјенчање? Ако планирате да се вјенчате и ако пријатељи и породица не сносе трошкове вјенчања, онда и нема потребе да им објелоданите цифру коју ћете потрошити за тај свечани догађај. Ваш дан, ваш новчаник, ваша правила.

- Када ћете имати дјецу? Ако сте се недавно вјенчали, то ће вас сигурно сви питати. Немојте осјећати потребу да дате одговор (без обзира на то колико пута ће вам поставити поменуто питање), пише минимагазин.инфо.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана