Ниски мушкарци су најљубоморнији?

новости.рс
Ниски мушкарци су најљубоморнији?

Група научника из Холандије и Шпаније је из разговора с испитаницима установила да су најљубоморнији ниски мушкарци, док су жене просјечне висине најмање посесивне.

Пажљиво бирајте животног сапутника, упозоравају научници. Јер уколико је ваша партнерка изразито висока или је веома ниска, она у би својим љубоморним испадима могла да вам живот претвори у пакао. Али за разлику од високих жена, мушкарци који се могу похвалити натпросјечном висином заиста су пожељни партнери и нису нимало љубоморни.

То је закључила група научника из Холандије и Шпаније на основу података које су прикупили током разговора с 549 мушкараца и жена из ове двије земље. Сваког саговорника прво су замолили да објективно процјени колико је и сам љубоморан, али и да објасни које партнерове карактерне особине му највише сметају.

Анализа прикупљених одговора открила је да су, статистички посматрано, најљубоморнији ниски мушкарци, док су жене просјечне висине најмање посесивне.

Зашто је тако, питате се? Крива је еволуција, одговарају научници. Високи припадници јачег пола и даме просјечне висине су током еволуције били најпожељнији и најтраженији партнери и уопште нису морали да брину о конкуренцији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана