Најстарији народ међусобно мијења жене, али не и оброке

GS
Foto: Shutterstock

Можда мислите да су у 21. вијеку ритуали и стара вјеровања ствар прошлости. Међутим, за многа племена у Африци, ритуали су и даље дио њиховог животног стила.

И то се углавном односи на секс и брачне ритуале. Иако је на први поглед већина ритуала чудна и неприкладна, логика је ту. Модерно друштво можда није у стању да схвати ритуале, али их и даље прате нека племена. Ево неких од најчуднијих и најлуђих бракова и сексуалних ритуала из цијелог свијета.

Племе Папуне из Нове Гвинеје

Када су у питању чудни ритуали и вјеровања, мало племена може побиједити племена из Папуе Нове Гвинеје. У једном од племена у Папуи Новој Гвинеји секс прије брака се сматра океј и није проблем. Међутим, дељење оброка између два сексуална партнера није дозвољено док се не вјенчају. Што је још занимљивије, сексуални живот за припаднике племена почиње у веома младом добу, јер дјевојчице могу да имају секс од 6 до 8 година, док дјечаци у сексуалну авантуру почињу са 10 или 12 година.

Племе Паренту из Африке

Племе у Паренту, Африка, има чудан ритуал како пронаћи савршеног партнера за дјевојку. Племе вјерује да секс игра велику улогу у пронађењу савршеног партнера. И у том духу, племе гради малу кућу изван своје главне куће. У малој кући дјевојка која треба да се уда проводи ноћи са странцима. Све се то сматра аудицијом за савршеног мушкарца, а онај који јој највише прија, постаје њен будући муж.

Племе из Бразила

Нека бразиласка племена вјерују да се жене морају удварати да би имале секс са њима. Због тога имају ритуал давања поклона женама како би их убиједили да имају секс. Сви чланови племена који желе да имају секс са женом се окупљају и такмиче се. Онај ко има најбољи и најлепши дар, а вјероватно и највриједнији поклон, добија секс са женом. Разговарајте о плаћању секса.

Племе из Гане

Нека бразиласка племена вјерују да се жене морају удварати да би имале секс са њима. Због тога имају ритуал давања поклона женама како би их убедили да имају секс. Сви чланови племена који желе да имају секс са женом се окупљају и такмиче се. Онај ко има најбољи и најлепши дар, а вјероватно и највриједнији поклон, добија секс са женом. Расправљајте о плаћању секса.

Афричко племе Мангаји

У другим племенима у Африци, секс је дозвољен и у врло младој доби. Што је занимљиво, јер нека модерна друштва и религиозни људи сматрају да је секс дозвољен само у браку. Али у заједници у Мангаји, дечацима је дозвољено да имају секс од тренутка када напуне 13 година. Међутим, исто не важи за жене. Дечаци, с друге стране, имају секс са старијим женама, са једином сврхом да науче како да издрже дуже и како да удовоље својим партнеркама.

Племе из Непала

У Непалу људи обично имају ограничена имања. Обично неколико браће ради само на једном имању и никако не желе да их деле са другима. Да би заштитили своју имовину и спречили да се она подели, браћа у неким племенима у Непалу деле своје жене. На овај начин, браћа могу да задрже поље, а да и даље имају жену која ће задовољити своје сексуалне и брачне потребе.

Зулу племе

Локално познато као Умхланга, тестирање невиности је популарна традиција у Јужној Африци, посебно међу Зулу етничком групом која живи углавном у провинцији Квазулу Натал.

Право тестирање се врши у изолованој просторији голим рукама. Дјевојчица, која се тестира, легла је на леђа широм отворених ногу.

Тестер тада отвара вагину са обе руке и гледа унутра, очигледно да види да је химен дјевојчице нетакнут. Ако је све у реду, дјевојци се даје сертификат о невиности, преноси СтилКурир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана