Мушкарци се након шест минута приче са женом "искључе"

ГС
Foto: Илустрација

Просјечан мушкарац може да издржи око шест минута жениног причања о томе како је кувала ручак, како се осјећа и сличне ствари, а у разговору с другарима о спорту или сексу, може да издржи читавих 15 минута.

Више од пола мушкараца признало је да “имају селективан слух”, односно, да не знају да слушају.

Међутим, разговор с другарима им не представља проблем, а најпопуларније теме међу припадницима јачег пола су спорт, филмови и секс.

Истраживање спроведено на 2.000 људи открило нам је још неке занимљивости, као на примјер, да жене, иако генерално дуже и пажљивије слушају, такође дуже издрже у разговору с другарицама него са својом бољом половином.

Жене, за разлику од мушкараца, највише воле да разговарају о везама и мушко-женским односима.

Жене које желе да привуку пажњу својих мужева никако то не би требало да покушавају док они гледају утакмицу, врте канале или испробавају нову апликацију.

Мушкарци у просјеку четири пута седмично “изигноришу” своје жене у тренутку када то баш и није најпаметније.

Сваки мушкарац ће се највjероватније искључити из разговора ако се прича о некоме кога не познају или о нечему у шта се не разумију, као на примјер, о колегама с посла или о новој моди.

Такође, биће подједнако незаинтересовани ако је тема хороскоп или нешто што је његова супруга видјела на Фejсбуку.

О томе колико овакво игнорисање није паметно говори и чињеница да 55 посто жена обично започиње овакве разговоре како би тестирале партнера да ли слуша или не, а најбољи показатељ да мушкарац не слуша је то што му треба превише времена да одговори.

Више од петине мушкараца је признало да приликом телефонског разговора с партнерком истовремено претражују интернет или гледају утакмицу.

Оно што је можда најинтересантније је то да и мушкарци и жене радије повјеравају осјетљиве информације најбољим пријатељима него свом партнеру, преноси Аваз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана