Можда то не радите свјесно: Због овога се жена осјећа нежељено

ГС
Foto: Илустрација

Жена се може осјећати непривлачно у љубавној вези, а мушкарац можда није ни свјестан шта се догађа и да постоји проблем

Када се жена осјећа нежељено и непривлачно у љубавној вези могу се појавити и други проблеми и конфликти, а ту је и осјећај одбачености. Можда се чак осјећа као да је све у односу пало на њена леђа, а друге стране мушкарац можда и не зна да се жена осјећа лоше и непривлачно.

Због таквих ситуација могу се појавити свађе и непријатне ријечи, а можда се све лако може избјећи ако се само освијесте такве ситуације. Жена ће вјеројатно често рећи да мушкарац "никада" или "увијек" нешто ради или не ради. Њен тон ће често бити врло критичан, а када жена "нападне" мушкарца не размишља како звучи оно што каже и колико мушкарац може бити затечен и уплашен. Мушкарац се у таквим ситуацијама често "искључи", а жена вјерује да је игнорише и да га не занимају њена осјећања.

Психолог Mајкл Ригиер сматра да се овакве ситуације могу често догађати и да то за многе парове постаје и зачарани круг из којег врло тешко излазе. Овакве ситуације су фрустрирајуће, збуњујуће и често врло болне. Партнери се раздвајају, а онда полако губе интерес једно за друго. Региеру сматра да је важно детектовати кораке који воде до овакве ситуације.

Незаинтересован поздрав

Чак ако си кући дошао уморан и под великим стресом, твоја вољена жели да зна да си задовољан јер је видиш. Зато јој покажи осмијех или барем неку врсту пажње прије него пред њу истресеш све негативна осјећања која су се скупила током дана, објаснио је Ригиер за Your Tango.

Оставиш је саму на неком дружењу или догађају

Жена увијек жели да буде са својим мушкарцем на друштвеним догађајима без обзира је ли он интроверт или екстроверт. Можда ће некада бити сасвим у реду да се одвојите на друштвеном догађају, али никако је немој увијек остављати саму јер жена воли да се осјећа повезано са својим мушкарцем, преноси зена.ртл.хр.


Игноришеш њен страх или исмијаваш га

Многи мушкарци обожавају активности које подижу адреналин, па ће се забављати на планинарењу, у кајаку или некој лудој вожњи на бициклу. Међутим, жене често нијесу толико залуђене таквим активностима односно воле их када нијесу јако узбудљиве и опасне. Зато је важно да ти жена вјерује, а што више будеш разумио њезин страх то ћете лакше почети да уживате у заједничким активностима.

 

Више се забављаш с пријатељима него с њом

Овакво понашање њој поручује да ти није довољно занимљива попут других људи у вашем окружењу. Уведи и њу у ваше разговоре и забаву. И, врло је важно, пронађи начине да се и вас двоје забављате и уживате једно с другим.

 

Не подржаваш је пред дјецом

Овако може осјећати да је изгубила поштовање као мама, али и да дјеци није важна. Зато је увијек важно да си уз њу пред дјецом, а несугласице које можда имате око подизања дјеце ријешите иза затворених врата. Такође се заједно извините дјеци када нијесте у праву.

 

Осјећа да си је издао

Изговарање лажи или избјегавање истине или емотивна или физичка афера с другом особом могу уништити сваку везу. Истина је темељ сваког односа. Избјегавање истине ће створити несигурност која свакако може водити да неких других проблема, али и сумњичавости.

Ако су се догодиле овакве ситуације онда би било добро понизно признати издају, затражити опроштај и показати саосјећање за њене потребе. На крају се веза може и залијечити. Ако не можете ријешити своје проблеме потражите помоћ терапеута који ће вам помоћи да обоје ријешите снажне емоције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана