Možda to ne radite svjesno: Zbog ovoga se žena osjeća neželjeno

GS
Foto: Ilustracija

Žena se može osjećati neprivlačno u ljubavnoj vezi, a muškarac možda nije ni svjestan šta se događa i da postoji problem

Kada se žena osjeća neželjeno i neprivlačno u ljubavnoj vezi mogu se pojaviti i drugi problemi i konflikti, a tu je i osjećaj odbačenosti. Možda se čak osjeća kao da je sve u odnosu palo na njena leđa, a druge strane muškarac možda i ne zna da se žena osjeća loše i neprivlačno.

Zbog takvih situacija mogu se pojaviti svađe i neprijatne riječi, a možda se sve lako može izbjeći ako se samo osvijeste takve situacije. Žena će vjerojatno često reći da muškarac "nikada" ili "uvijek" nešto radi ili ne radi. Njen ton će često biti vrlo kritičan, a kada žena "napadne" muškarca ne razmišlja kako zvuči ono što kaže i koliko muškarac može biti zatečen i uplašen. Muškarac se u takvim situacijama često "isključi", a žena vjeruje da je ignoriše i da ga ne zanimaju njena osjećanja.

Psiholog Majkl Rigier smatra da se ovakve situacije mogu često događati i da to za mnoge parove postaje i začarani krug iz kojeg vrlo teško izlaze. Ovakve situacije su frustrirajuće, zbunjujuće i često vrlo bolne. Partneri se razdvajaju, a onda polako gube interes jedno za drugo. Regieru smatra da je važno detektovati korake koji vode do ovakve situacije.

Nezainteresovan pozdrav

Čak ako si kući došao umoran i pod velikim stresom, tvoja voljena želi da zna da si zadovoljan jer je vidiš. Zato joj pokaži osmijeh ili barem neku vrstu pažnje prije nego pred nju istreseš sve negativna osjećanja koja su se skupila tokom dana, objasnio je Rigier za Your Tango.

Ostaviš je samu na nekom druženju ili događaju

Žena uvijek želi da bude sa svojim muškarcem na društvenim događajima bez obzira je li on introvert ili ekstrovert. Možda će nekada biti sasvim u redu da se odvojite na društvenom događaju, ali nikako je nemoj uvijek ostavljati samu jer žena voli da se osjeća povezano sa svojim muškarcem, prenosi zena.rtl.hr.


Ignorišeš njen strah ili ismijavaš ga

Mnogi muškarci obožavaju aktivnosti koje podižu adrenalin, pa će se zabavljati na planinarenju, u kajaku ili nekoj ludoj vožnji na biciklu. Međutim, žene često nijesu toliko zaluđene takvim aktivnostima odnosno vole ih kada nijesu jako uzbudljive i opasne. Zato je važno da ti žena vjeruje, a što više budeš razumio njezin strah to ćete lakše početi da uživate u zajedničkim aktivnostima.

 

Više se zabavljaš s prijateljima nego s njom

Ovakvo ponašanje njoj poručuje da ti nije dovoljno zanimljiva poput drugih ljudi u vašem okruženju. Uvedi i nju u vaše razgovore i zabavu. I, vrlo je važno, pronađi načine da se i vas dvoje zabavljate i uživate jedno s drugim.

 

Ne podržavaš je pred djecom

Ovako može osjećati da je izgubila poštovanje kao mama, ali i da djeci nije važna. Zato je uvijek važno da si uz nju pred djecom, a nesuglasice koje možda imate oko podizanja djece riješite iza zatvorenih vrata. Takođe se zajedno izvinite djeci kada nijeste u pravu.

 

Osjeća da si je izdao

Izgovaranje laži ili izbjegavanje istine ili emotivna ili fizička afera s drugom osobom mogu uništiti svaku vezu. Istina je temelj svakog odnosa. Izbjegavanje istine će stvoriti nesigurnost koja svakako može voditi da nekih drugih problema, ali i sumnjičavosti.

Ako su se dogodile ovakve situacije onda bi bilo dobro ponizno priznati izdaju, zatražiti oproštaj i pokazati saosjećanje za njene potrebe. Na kraju se veza može i zaliječiti. Ako ne možete riješiti svoje probleme potražite pomoć terapeuta koji će vam pomoći da oboje riješite snažne emocije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana