Математичари се разводе најрјеђе, а особе из ових професија најчешће

ГС
Математичари се разводе најрјеђе, а особе из ових професија најчешће

Истраживање које је објавио часопис Форбс открило је да је стопа развода у САД већа међу паровима који су живјели заједно прије брака. Већина људи за развод криви партнера. Чак 66 одсто разведених мушкараца сматра да се друга страна требала више потрудити да спаси брак, док исто мисли 74 одсто жена.

Такође, ризик од развода повећава се за 75 одсто ако парови имају разведене пријатеље. Они који се поновно вјенчају након развода морају знати да се с сваким сљедећим поновним браком повећава вјероватноћа распада брака. Чак 73 одсто трећих бракова заврши разводом. Мање је вјероватно да ће се разведени поновно скрасити, па ће се тек шест одсто разведених парова поновно вјенчати.

Парови који се вјенчају прије 32. године имају нижу стопу развода. Парови који се вјенчају у доби од 25 година имају педесет одсто мању вјероватноћу да ће се развести него парови који се вјенчају у доби од 20 година. Код оних који се вјенчају након тридесет друге године, стопа развода расте за пет одсто годишње, преноси Индекс.

Што се занимања тиче, најчешће се разводе конобари и стјуардесе, а најрјеђе математичари, статистичари, финансијски радници и физичари.

Шри Ланка има најмању стопу развода на свијету, а Филипини су, уз Ватикан, једина земља у којој је развод забрањен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана