Колико секса је довољно? Стручњаци су рекли шта мисле

Срна
Колико секса је довољно? Стручњаци су рекли шта мисле

Истраживање које је обавио Универзитет у Торонту открива да постоји веза између секса, барем једном седмично, и количине среће.

Ако сте тренутно у вези природно је да се запитате колико често други парови имају секс. Оно што је корисно знати, јесте да не постоји стандард за сексуалну учесталост. Сексолог, Џес О'Рејли каже да премало или превише секса варира од особе до особе.

Осим тога, када сте окружени свакодневним стресом, сасвим је нормално да вам и није до секса, али и ако желите да унапредите свој сексуални живот, нема ништа лоше у томе. Заправо, постоји вјероватноћа да ћете, уколико имате више секса у вези, бити задовољнији и срећнији у њој.

“Чини се да је секс једном недјељно довољан за одржавање везе и појачавање среће у њој. Али, уколико желите више секса, о томе би требало да разговарате са партнером”, додаје О'Рејли.

Подаци истраживачког тима кажу да су особе узраста од 29 година имале секс око 112 пута годишње, што је отприлике два пута седмично. Парови од 30 до 39 година признају да секс имају 86 пута годишње. Особе старије од 45 година имају секс једном седмично.

“Неки људи имају срећне везе и немају секс. Постоје људи који имају мању жељу и то је сасвим нормално”, каже она.

Битно је знати да секс ублажава напетост у везама. Што чешће имате секс и отворенији сте једно према другом, то је већа вјероватноћа да ћете са партнером лакше комуницирати о својим сексуалним фантазијама и жељама.

Међутим, то што не водите љубав свако вече, не значи да нисте срећни.

“Не чекајте да се ваша расположења подударе, једноставно питајте партнера шта жели”, рекла је О'Рејли.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана