Која је савршена разлика у годинама између партнера?

Г.С.
Која је савршена разлика у годинама између партнера?

Универзитет “Емори” у Атланти спровео је прије неколико година истраживање у оквиру којег је математички уврђена савршена разлика у годинама између партнера, односно она која се сматра “рецептом” за срећан брак.

У истраживању у којем је учествовало 3.000 људи, од којих су сви макар једном били у браку, доказано је да што је разлика у годинама већа, већа је и вјероватноћа да ће доћи до развода.

Тако се показало да се парови између којих је разлика више од пет година разводе у 18 одсто случајева, они између којих је разлика 10 година у 30 процената случајева, док је процијењено да је вероватноћа за растанак код парова с разликом од двије деценије и више - чак 95 одсто!

Године нису једини фактори који су истраживани, већ су научници укључили и друге параметре, попут тога да ли су прије брака имали дјецу, имају ли заједничко потомство, колико су новца потрошили на вјенчање, каквог су образовања итд. Занимљиво, показало се да и да је вјероватноћа за развод супружника који имају велике разлике у степену образовања 43 одсто.

У овој опсежној студији откривено је да је идеална разлика у годинама само годину дана, јер је њима давано само три одсто вјероватноће да ће се растати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана