Како су изгледали љубавни савјети из 1894. "Дај му мало, ријетко и невољко"

ГС
Foto: Илустрација

Позната женска "измотавања" када је вријеме за акцију имају јаке коријене, а судећи по ономе што смо прочитали, иза њих стоји књижица из 1894. године.

Иако су неки одломци из књижице "Инструцтион анд Адвице Фор тхе Yоунг Бриде" данас поприлично смијешни, сигурни смо да ће се многи, бар кроз шалу препознати, а тада су представљали својеврсни водич за љубавни живот младих жена.

Ауторка Рутх Смyтхерс, која се прозвала "вољеном женом свештеника Л.Д. Смyтхерса", мушкарце је тада приказала као предаторе, а жене као неискварена бића која се свакодневно суочавају са њиховим нападима.

Како би се успјешно одбраниле и осигурале своју будућност, женама су се дијелили многи савјети, а највећи нагласак био је на томе да буду "шкрте".

"На почетку брака секс два пута седмично је сасвим довољан, а на жени је да се потруди да ту бројку временом смањи. То може извести глумљењем да је боли глава или нешто друго, а може и да се прави да спава дубоким сном", савјет је из књижице.

Стоји и како се понашати уколико желимо избјећи пољубац.

"Ако је мушкарац покуша пољубити у уста, било би пожељно да жена окрене главу тако да његове усне заврше на њеном образу", пише.

А споменули су и када се највише исплати свађа.

"Добра препрека је и започињање свађе сат времена прије могуће акције. То ће га сигурно охладити" пише.

Судећи према наводима у овој књизи, мушкарце никако не треба охрабривати на секс јер су они створења која га желе практиковати свакога дана.

Ауторка је посебно упозорила жене како су мушкарци по природи перверзни те да им на ум падају разне идеје.

Нагласила је и како би посебно требале бити опрезне при кориштењу "абнормалних поза" или "уста на разним дијеловима тијела".

Рутх је напоменула како су приче о интимним стварима те гледање голотиње и сличних призора "одвратне навике које ће мушкарац стећи ако му то буде допуштено".

Ако дође до интимног односа, ауторка је нагласила да би он требао да се деси у мраку те да жене на себи требају имати дебеле спаваћице које притом неће скидати.

Жене не требају помагати мушкарцу да дође до кревета по мраку јер 'уз мало среће' могу пасти и повриједити се, а то је одличан изговор да се ништа не деси, пише.

Уколико се ипак успије довући до кревета и њене спаваћице, савјетује како би један од добрих изговора могао бити да "хитно мора у купаоницу".

Смyтхерс је навела како паметне жене требају саме усавршавати методе одбијања и обесхрабривања свог мужа.

"До пете године брака тај 'немили догађај' треба свести на једном месечно, а до десете годишњице би већина жена требала секс потпуно избацитити из спаваће собе. До тада већина вјенчаних парова већ има дјецу и нема више потребе за тим", тврди Рутх.

Све у свему, када би једним сажетим савјетом описали њено дјело, он би гласио: "Једно кардинално правило брака је то да се никада не смије заборавити: дај мало, ријетко и, прије свега, невољко", преноси Klix.ba

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана