Како пребољети прекид везе на што бољи начин

ГС
Foto: Илустрација

Прекид везе је у већини случајева изразито тежак, али добра ствар је да постоје методе које вам могу помоћи да се осјећате боље.

Психолог Guy Winch је у књизи "How to Fix a Broken Heart" открио да раскид итекако утиче на нашу психу.

"Магнетна резонанса је показала да се прекид везе може изједначити са потешкоћама кроз које пролазе овисници када се покушавају ријешити порока. Наиме, обје ситуације у људском мозгу активирају исте молекуларне 'механизме'", казао је за Индепендент.

Због овога постајемо овисни о бившем партнеру и почињемо жудјети за њим као што овисници жуде за дрогом. Идеализирамо га до те мјере да мислимо да га нико неће моћи замијенити, преноси портал Кликс.

Winch је навео шест савјета помоћу којих ћете се напокон моћи на здрав начин пребољети особу коју сте некад вољели:

1 .Не провјеравајте шта ради на друштвеним мрежама. Ово вас само може додатно узнемирити.

2. Потрудите се да логично размишљате о разлозима раскида. Немојте смишљати завјере и покушавати му напакостити. Помирите се с  чињеницом да то напросто није била особа за вас.

3. Направите листу ситуација у којима сте морали направити компромис како бисте знали шта дефинитивно не желите поновити у наредној вези.

4. "Натјерајте" се да се вратите активностима које су вас некада радовале. Битно је успоставити нову рутину како бисте наставили са животом.

5. Уклоните све што вас подсјећа на болну везу. То могу бити писма, фотографије и слично.

6. Обратите се пријатељима и допустите им да вам помогну. Свако од нас се сусрео с овим проблемом и можемо понудити савјете који ће сигурно бити од користи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана