Како одабрати праву особу у право вријеме из правих разлога?

ГС
Како одабрати праву особу у право вријеме из правих разлога?

Психотерапеут др Бартон Голдсмитх то врло лијепо сажима у једној реченици, oдабрати праву особу из правих разлога у право вријеме је умјетност.

Прије него што опет безглаво ускочите у базен потенцијалних партнера, погледајте десет савјета психотерапеута који ће вам помоћи да направите прави избор.

Увијек је исто, упознате фину особу, надате се нечему више, а онда се испостави да вам није суђено да будете заједно.

Ваше личности се једноставно не уклапају.

Истина је да ако ви и ваш партнер не дијелите сличне вриједности и идеје у важним подручјима живота, веза нема стабилне темеље. Међутим, наравно, то не значи да морате пронаћи копију себе како би веза потрајала.

Прије него што опет безглаво ускочите у базен потенцијалних партнера, погледајте десет савјета психотерапеута који ће вам помоћи да направите прави избор:

1. Људи ће вам тачно рећи ко су - на вама је да слушате. Слушајте шта он/она говори и немојте претпостављати да ћете га/њу промијенити.

2. Позовите га/је на пробну вожњу. Идите на осмосатну вожњу са својим изабраником/изабраницом. Који год проблеми вребају испод површине, постаће болно очигледни. (Овај тест није за људе којима недостаје храбрости да се суоче са нечим тешким.)

3. Пронађите некога ко је љубазан и пун љубави. А ако сте рођени под срећном звијездом, ваш партнер ће имати породицу која га је томе научила. Имати партнерову родбину која вас третира као члана породице чини живот много бољим.

4. Увјерите се да је непушач (чак и ако сами пушите). Ако је непушач, можете сами промијенити своје навике.

5. Нађите некога с ким ћете разговарати. На крају ће овај квалитет постати важнији од изгледа, новца или положаја. Ако ви и ваш партнер не можете да разговарате и ако не можете да плачете на његовом/њеном рамену, то неће бити добар спој.

6. Побрините се да имате заједничке основне вриједности и тежње. Примјер: ако једно жели дијете, а друго не, вјероватно неће успјети. Духовним и политичким разликама временом постаје све теже управљати – с годинама се осјећаји у овим областима интензивирају.

7. Припазите на то да међу вама постоји и довољно разлика. Ако вам је особа превише слична, на крају ће постати помало досадно.

8. Компатибилност има више везе с додиром него са сексом. Ако волите додир, потребан вам је неко ко то такође воли. Жеља за сексом се мијења, али потреба за додиром остаје – прилично непромијењена.

9. Чувајте се оних који желе одмах да ступе у брак. Вјеридбе су склапане с разлогом и обично су трајале годину и дан. Данас се ствари одвијају много брже, али заиста је добро прво добро упознати особу прије него што се одлучите за сљедећи корак.

10. Нађите некога са ким можете да се смијете док не заплачете. Смисао за хумор може помоћи у превазилажењу многих препрека у животу. Ако вас особа може насмијати чак и када вам се то не свиђа, то је одличан квалитет, преносе Vijesti25.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана