Како мирис тијела утиче на привлачност?

ГС
Foto: Илустрација

Природан мирис тијела пуно ће прије привући и завести некога него парфем на кожи, тврде научници.

Своје изјаве темеље на анализи неколико студија, а све оне доводе до истих закључака – најбољи је природни мирис тијела.

Један тим је устврдио да жене преферирају мирис доминантних мушкараца, а мирис доминације посебно их привлачи за вријеме плодних дана. Открили су и да мушкарцима најнепривлачније миришу жене за вријеме менструације, а најпривлачније за вријеме овулације. Осцилације у мирису су врло суптилне, али их наша подсвијест препознаје.

Његов тим замолио је испитанике да оцијене мирис других особа најприје с парфемом, а потом без парфема. Резултати су били изненађујући – већина је угоднијим оцијенила природни мирис тијела, а навели су да неки знатно лошије мирише с парфемом.

Очито је да природан мирис има снажан утицај на начин на који нас други перципирају, а неки научници иду чак толико далеко да тврде како мирис открива нашу особност. Ријеч је о врло занимљивом подручју па не чуди најава нових истраживања. Једно је сигурно, модеран свијет јако је подцијенио улогу природе и наших властитих тијела, стога ту и тамо допустите себи да будете онакви какви јесте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана