Изненађење: Овај тип жена мушкарци чешће варају

Глас Српске
Изненађење: Овај тип жена мушкарци чешће варају

У немали број разлога због којих у љубавним везама долази до превара сада можемо укључити још један, врло изненађујући разлог, захваљујући истраживању Универзитета у Конектикату.

Америчка студија анализирала је везе у којима један партнер зарађује знатно више од другог. Циљ је био открити да ли јаз у заради повећава вјероватноћу да ће један партнер преварити другог.

Познато је да ослањање на некога финансијски сигурно може утицати на осећај моћи и једнакости у вези те да особа која је финансијски зависна од партнера компензује то на непримјерене начине. Тим мишљењем водили су се истраживачи. Тим је открио да кад жена зарађује знатно више од партнера, веће су шансе да ће је он преварити.

Истраживање Универзитета у Конектикату открило је да мушкарци старости између 18 и 32 године који зарађују 70 одсто кућних прихода ријеђе варају партнерке, док ће мушкарци који зарађују значајно мање од својих партнерки прије преварити своју љепшу половину.

“Особе које финансијски зависе од партнера неверство некад доживљавају као покушај да поврате праведност у вези. Мушкарци такву зависност могу да доживе посебно претећом.

Економски зависном мушкарцу нјеверство, у његовој глави, допушта да се упусти у понашање којим ће компензовати финансијску зависност истовремено се удаљавајући од партнерке која у дом доноси хљеб”, закључује вођа истраживања, социолог Кристина Мунш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана