Истраживање: Високи мушкарци воле ниске жене, али углавном за краткорочне везе

GS
Истраживање: Високи мушкарци воле ниске жене, али углавном за краткорочне везе

Високи мушкарци обично преферирају ситне жене за краткорочне везе, док жене увијек преферирају више мушкарце, показало је ново истраживање.

Зашто мушкарци бирају ниске жене није ствар само личне преференције, већ одлука заснована на биологији и психологији, сматрају истраживачи са универзитета на Куби, Канади, Норвешкој и Сједињеним Државама.

Налази тима сугеришу да мушкарци, у просјеку, преферирају жене са висином од око 160 до 165 центиметара када траже лежерније, краткорочне везе.

Класични модел згодног мушкарца – висок, таман и згодан – и даље је избор већине жена, наводи се у студији која је открила да ниже жене воле мушкарце који су виши од њих и за краће, и за дуже везе.

Истраживачи који стоје иза студије регрутовали су људе из своје опште популације. У истраживању је учествовало 536 људи, од којих су 333 биле жене. Велика већина њих, око 93 одсто, описала је себе као хетеросексуалце.

У просјеку, мушкарци су били високи 178 цм, док је просјечна висина жена била 165 цм.

Учесницама су показана два листа папира на којима је било пет различитих минималистичких цртежа мушкараца са леђа, различитих висина, преноси Дејли Мејл

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана