Истине и заблуде о женском тијелу: Нисте прави познавалац жена ако не знате ово

B92
Истине и заблуде о женском тијелу: Нисте прави познавалац жена ако не знате ово

Уколико за себе мислите да сте прави и најбољи познавалац женског тијела, вјерујте нам – ни не знате у каквој сте заблуди!

Женско тијело је права мистерија, а погледајте колико сте заправо до сада били у заблуди ако сте мислили да знате све.

Рођене сте са милион јајних ћелија и – то је то!

Када сте биле величине банане у стомаку мајке имале сте око 6-7 милиона јајних ћелија, као фетус стар 20 недјеља. Приликом рођења имате 1 до 2 милиона, а у пубертету око 400.000. До 37. године живота имате их само 25.000. у менопаузи жене могу да их имају око 1.000.

Ваша лијева дојка је мало већа од десне

Ваше дјевојчице ипак нису близнакиње. Више истраживања је показало да је лијева дојка већа од десне. То је случај код 62 одсто испитаница.

Имате здраве бактерије у вагини

Док сви говоре о бактеријама у цријевима, имате цио екосистем бактерија у вашој вагини. Оне производе млијечну киселину како би одржавале пХ вриједност вагине у нормали. Добар однос бактерија може да вас заштити од полно преносивих болести, инфекција и бактеријске вагинозе.

Женски мишићи су опасни

Mушкарци можда јесу јачи, али су женски мишићи јачи и брже се опорављају. Женски мишићи се не умарају толико брзо.

Секс једном или два пута недјељно јача ваш имуни систем

Антитјела се налазе у пљувачки и носу па када их размијењујете са другим људима градите имунитет, пише Космополитан. Људи који имају секс једном или два пута недјељно имају 30 одсто више антитјела против бактерија и вируса.

Сперма може да преживи до 5 дана у вашем репродуктивном тракту

Пар дана прије овулације ваше тијело је као хотел са 5 звјездица за сперму и може да одржи сперматозоиде у животу данима. Цервикалне течности постају кремасте и бијеле, затим прозирне, клизаве и растегљиве.

Губите мање крви него што мислите током циклуса

Иако вам се чини да је то озбилно крварење, изгубите око 4 кашике крви током циклуса. Уколико имате осјећај да је то много више него што треба, јавите се гинекологу.

Оргазам брадавица је стваран

Груди не служе само за предигру, а неке жене кажу да су доживјеле оргазам само од стимулације брадавица. Мозак реагује на стимулације различитих дијелова тијела.

Болови током менструације утичу на мозак

Сви знамо колико су грчеви и бол током циклуса напорни. Непријатан осјећај може да траје неко вријеме, али може и да вас спречава у обављању свакодневних активности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана