И мушкарци и жене: Преко 80 одсто људи код партнера би промијенило ово

Vijesti.me
И мушкарци и жене: Преко 80 одсто људи код партнера би промијенило ово

Више од половине испитаника (52 %) је изјавило да су свом партнеру у очи признали да су незадовољни његовим изгледом.

Свако има нешто што му код партнера смета, било да је ријеч о неком одјевном предмету због којег преврћете очима или сматрате неподношљивим начин на који одлаже одјећу у ормар. Али, недавно рађено истраживање је показало да већини људи - чак 79 одсто - код партнера смета иста ствар повезана са изгледом.

Вјероватно сте се нарочито трудили око одијевања и око бријања у првим данима везе, али временом сви постану мало лежернији по том питању. Нажалост, то није увијек позитивна ствар или се барем тако чини према подацима испитивања које је радила америчка фирма Адванцед Дерматологy, преноси МСН. Током истраживања, у које је било укључено 1.436 особа у једногодишњим или дужим везама, њих 89 одсто је изјавило да се изглед њиховог партнера промијенио током пандемије, а 63 одсто од њих сматра да се изглед њиховог партнера промијенио нагоре.

Постоји једна ствар око које је већина испитаника била сложна, а то је да им у изгледу њиховог партнера највише смета тјелесна тежина. Њих 79 одсто је рекло да би вољело да њихов партнер смрша, али проблем нијесу представљала два до три сувишна килограма као што бисте могли помислити. Испитаници су изјавили да би њихови партнери требали да смршају у просјеку око 10-11 килограма.

На попису жељених промјена у партнеровим изгледу нису само тако велике промјене као што је тјелесна тежина. Наиме, чак 57 одсто испитаника је изјавило да их њихов партнер привлачи мање него прије пандемије, а 55 посто је признало да се стиде партнеровог изгледа. Невјеројатних 69 процената испитаника је открило да би вољело да се њихов партнер брије на другачији начин, 41 одсто би вољело да њихов партнер има другачију фризуру, 28 одсто би вољело да им партнер има већу браду, а 27 посто би жељело да њихов партнер има мање длака на грудима или на леђима.

Иако би човјек помислио да су људи обазриви и суздржани кад је ријеч о тако осјетљивим питањима као што су тјелесна тежина или уопштено изглед партнера, те ствари су представљале за испитанике толики проблем да су одлучили да о томе поразговарају с партнером. Више од половине испитаника (52 %) је изјавило да су свом партнеру у очи признали да су незадовољни његовим изгледом, а 48 одсто их је рекло да су ту и тамо прибјегли дискретним коментарима и опаскама не би ли некако навели партнера да нешто промијени у свом изгледу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана