Границе које се не смију прелазити у љубавнoj вези

GS
Foto: Ilustracija

Понекад заиста није једноставно поставити здраве границе у романтичној вези.

Ако сте по природи безнадежни романтик, и сматрате да нема ничег бољег од тога да сте толико блиски са вољеном особом, да сте практично једна особа – у великом сте проблему. Постављање здравих граница је важно у сваком односу, а посебно у љубавном.

Ако пропустите да поставите ове границе, препустићете се врло нездравом односу, који је понајмање романтичан. Границе су те које вас чувају од тога са свој живот посматрате мање вриједним ако у њему ваш партнер није 24/7, као и од тога да читав свој свијет подредите њему. Ови знаци указаће вам да можда имате проблем са постављањем здравих граница.

Потребе вољене особе увијек стављате испред својих

Ако сте спремни да жртвујете сопствену срећу зарад добробити свог партнера, бринући притом да све његове потребе буду задовољене прије ваших, то је очигледан знак да вам недостају здраве границе у вези. Уколико се стално трудите да му олакшате живот и рјешавате умјесто њега све проблеме, занемарујући у исто вријеме себе, то ће учинити да полако изгубите додир са собом, и живите само за њега, пише зенскимагазин.рс.

Неподношљива вам је идеја да може без вас

Када дође тренутак када заиста не можете да ставите вољену особу на прво мјесо, било због породичних или пословних обавеза, да ли вас то 'поједе' изнутра? Ако вас апсолутно уништава и сама помисао да нијесте ту за партнера у сваком тренутку то је знак да сте створили нездрав однос. У здравој вези не постоји такав осећај, јер би требало да сте свјесни да вољена особа може да се снађе и без вас, будући да је одрасла.

Осјећате да сте ментално и емоционално истрошени без очигледног разлога

Не полази вам за руком да схватите зашто се стално осећате тако исцрпљено, како физички, тако и психички али и емоционално. Разлог је врло једноставан, у вашој вези не постоје здраве границе и ви сву своју енергију константно улажете у њу, не штедећи себе ни мало. Ако не одвојите вријеме да се посветите себи и својој добробити, ускоро нећете имати шта више да дате вољеној особи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана