Ево колико дуго треба да траје веза да би брак био идеалан

GS
Foto: Unsplash

Забављање је процес упознавања и стварања везе између двије особе.

Трајање забављања зависи од особа које су у вези и њихових жеља и потреба. Нема универзалног временског оквира који би одговарао свима.

Неки људи се одлучују за брже ступање у брак, док други желе да проведу више времена у забављању.

У Србији, просјечно трајање забављања прије ступања у брак је око 2 године. Међутим , ово је само статистика и не мора се примјењивати на све парове. Сваки пар има своју јединствену ситуацију и треба да донесе одлуку која одговара њиховој вези.

Након истраживања које је укључило 3.000 људи, научници су закључили да парови који су у вези провели годину дана, имају 20 одсто више шанси за развод, од оних који су се забављали двије године прије склапања брака. Даље, парови који су у вези провели три године, прије него што су одлучили да се вјенчају, имају чак 50 одсто мање шанси да се разведу.

Један портал спровео је истраживање на 4.000 задовољних супружника. Испитаници су одговарали на питања о времену које су провели са својим партнерима прије вjенчања.

Према њиховим подацима, парови у просјеку проведу 1,4 године (17 мјесеци) забављајући се, прије него што почну заједнички живот. Затим живе заједно око 1,83 године (22 мјесеца) прије вјеридбе. Вријеме које проведу заједно као вјереници је просјечно 1,67 година (20 мjесеци). То значи да укупно просјечно вријеме заједничког живота прије брака износи готово пет година.

Не постоји универзална формула за успјешан брак. Сваки пар је јединствен и пролази кроз специфичне околности и изазове. Уз то, квалитет везе не зависи само од дужине трајања, већ и од других фактора, као што су међусобно поштовање, комуникација, повјерење, заједнички циљеви и вриједности, као и спремност да се ради на рјешавању проблема и превазилажењу препрека.

Иако дужина трајања везе може бити индикатор успјешности брака, то није једини фактор који утиче на квалитет и трајност брака, преноси Политикин Магазин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана