Ево како да знате да сте у вези са зрелим мушкарцем

GS
Foto: Instagram

Жене се често жале како се мушкарци не понашају у складу са својим годинама и животним статусом, а за то највише криве њихове мајке, које су их навикле на то да раде ствари за њих.

Понекад је управо то разлог пропасти бројних љубавних веза - од очекивања мушкарца да ће му д‌јевојка или жена само попунити мајчину улогу, до притужби њихових љепших половина да немају равноправног партнера.

Такве је ствари лако примјетити у почетку, но само ако добро посматрамо ситнице које указују на зрелог мушкарца који може бити равноправан животни партнер. Уколико је ваш партнер све супротно од тога, тад сте можда у вези с незрелим момком.

Зрели мушкарац понаша се овако:

Његов стан изгледа уредно

Његов стан није зоолошки врт, али ни складиште непотребних ствари. У кухињи се види судопера, односно он није потонуо испред гомиле суђа, а није вас ни страх да отворити врата фрижидера. Поспремање за собом му није страна реч, што је изнимно битно у заједничкој будућности.

Има свој циљ

Он ради или жели то како би нормално живио, а ако ради неки посао који га не задовољава тада зна да жели да нађе нешто друго и за то је спреман да се потруди. Нису му потребни мамини позиви како би устао или отишао на посао, а у досадашњем животу није му максимална граница мјесец дана рада код истог послодавца.

Није му потребна дадиља

Било да се напије, посвађа с пријатељима или зезне ствар са шефом, није му потребна дадиља односно жена или било ко други ко му је близак да га „вади“ из ситуације. Ако излазите с мушкарцем којег морате да терате из кафића или носите кући након изласка, који се стално жали на све, а ништа не подузима онда вам може бити јасно што вас чека у будућности.

Не бјежи од проблема, већ их рјешава

Одрасли мушкарци су свјесни да су проблеми дио свакодневице те да не нестају ако их игнорише. Ако сваку свађу и нелагодну ситуацију „рјешава“ бегом, то је знак да се није у стању да се суочи с нечим конфликтним, попут одгајања д‌јетета.

Није зависник

Модерно доба резултирало је све чешћим бјегом људи у зависност - од коцке, дроге, алкохола, порнографије или видео игара. Излазите ли с мушкарцем који има изражену зависност, односно постоји нешто што управља његовим животом или без нечег не може, не рачунајте на то да ћете га ви спасити.

Зна своје приоритете

Мушкарци који су изгубљени у животу оличење су д‌јечака који нису одрасли. Мушкарци имају смјер, приоритете и рад, а д‌јечаци забаву и траћење времена тако да не морају да размишљају о „тешким стварима“ попут брака, заснивања породице, бриге о ближњима или нужности рада.

Брине о себи

Мушкарац је свјестан да је здравље једно и треба да га чува. Он неће да проводи дане и ноћи испуњене нездравим навикама, од лоше прехране, неспавања, опијања... У ову категорију улазе и нормална килажа, вођење основне хигијене, вјежбање и чиста од‌јећа.

Д‌јелује позитивно на вас

Зрео мушкарац који је стабилан бираће себи сличну партнерку, коју ће подупирати у животу. То значи да неће да се служи константним критикама, разговарима само о негативним стварима и тражењу неког с ким може заједно само да кука.

Нема комплекс "мање вриједности"

Овакав мушкарац неће бити љубоморан на партнерку која има већу плаћу или бољи посао од њега, већ ће му бити драго и биће поносан. Такође, неће да мери своју вредност по физичком изгледу, неће из своје несигурности бити опсесивно љубоморни или пак завођењем других жена „пумпати“ свој его.

Могао би да преживи сам

Једна од најважнијих карактеристика које раздвајају мушкарце од д‌јечака је да су способни да преживе сами. То не значи да они треба да буду мајстори за све, али се разумију у оно основно - знају да скувају пар основних јела, оперу веш у машини, промијене сијалицу или осигурач, преноси Елите Daily.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана