Ерогене зоне које често занемарујемо

ГС
Ерогене зоне које често занемарујемо

Сви знамо за оне најчешће ерогене зоне као што су уши, врат, усне и груди. Међутим, да ли сте знале да постоје дијелови тијела који такође спадају у ерогене зоне, а веома су необични и на њих заборављамо?

Сексолог Емили Морс истиче да је стрес тај који најчешће убија женски сексуални нагон. Међутим, ако се мушкарац фокусира на дијелове тијела који се сматрају ерогеним зонама, стрес ће нестати сам од себе и проширити пријатан осјећај по цијелом тијелу.

Погледајте који дијелови тијела изазивају узбуђење, али не заборавите да је машта дозвољена увијек па тако можда управо ви откријете неке нове и тачно оно што вама одговара.

Тјеме главе и коса

На тјемену се налази пуно нервних завршетака, а масажа овог подручја доводи до опуштања и појачава проток крви, па тако омогућава тијелу осјећај добих хормона. Играње са косом, лагана масажа и миловање по глави може да узбуди сваку особу. Заиграјте се под тушем, па оперите једно другом косу и истовремено пружити незаборавну масажу.

Врхови прстију на рукама

Прсти садрже пуно нерава на својим завршетцима и због тога су једни од најосјетљивијих дијелова тијела. Посветите им пажњу у комбинацији са уснама. Врхови прстију реагују на лагане додире, али свакоме прија другачије. Зато никако не оклијевајте да испробате шта вашем партнеру највише прија и на шта најбоље реагује.

Иза кољена

На овај дио тијела пуно нас заборавља, а уствари је изузетно важан и има прави потенцијал за уживање. Њежна масажа и миловање иза кољена доноси узбуђење јер је кожа на том дијелу танка, а то значи да омогућава већи приступ живцима.

Стопала

Добра масажа стопала може бити изузетно опуштајућа након напорног дана, а поготово ако се дотакну одређене тачке на стопалу које могу да изазову сексуално узбуђење. Да бисте још више појачале то узбуђење, допуштено је уље за масажу. У комбинацији са покретима и притиском га ово може довести до лудила. Након притиска на прстима, наставите према чланцима, листовима и бутинама лаганим додирима и масажом. Сконцентришите се и полако се посветите сваком свом покрету.

Ручни зглоб

Додиривање и масирање ручног зглоба пробудиће већину чула. Укључите у своју предигру миловање и лагане покрете масаже на његовом ручном зглобу. Додатни фактор изненађења пружићете свом партнеру када види на шта се фокусирате, а да се томе уопште није надао.

Усне

Парови у дугим везама често забораве какву моћ има љубљење. Никад немојте заборавити на пољупце, играјте се његовим уснама, грицкајте их и добро се забавите. Љубите га по цијелом тијелу, видјећете да ће полудјети од узбуђења.

Стомак

Мажење или масажа стомака може бити врло еротична за жену. Препустите се додирима по стомаку и пупку јер они садрже пуно живаца који воде до ваших препона и спојени су са трбушним мишићима. Самим тим појачавају осјећаје, а узбуђење доводе до врхунца. Док вас он мази по стомаку, заборавите на вишак који можда имате на том подручју јер ћете покварити цијели доживљај. Препустите се и уживајте свим чулима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана