Четири знака да би требало да напустите љубавну везу

ГС
Foto: Илустрација

Постоје јасни знакови да би требало да раскинете емотивну везу умјесто да се чврсто држите тог односа.

Често смо заокупљени тиме како би све требало да изгледа, па не можемо да видимо оно што је очито.

Умјесто тога, игноришемо сигнале нездраве везе, односе третирамо је као обавезу и настављамо путем који ће нас само довести до још већег незадовољства.

Ако вам се чини да нешто није у реду, али не можете баш вјеровати потпуно свом унутрашњем осјећају, обратите пажњу на ова четири знака која указују на то да је можда вријеме да кренете даље.

1. Све је интензивно

Многе везе емоционално исцрпљују, али не би требало да је то константно стање.  Оно што је обично знак емоционалне нестабилности често се мијеша са страшћу, романтиком и жаром тренутка. Те ствари јесу с времена на вријеме добре у вези, али ако сваки дан то осјећате у негативном контексту, онда је вјероватно вријеме да од тог односа одустанете и одморите се.

2. Веза је испуњена досадом

Ако је ваш заједнички живот постао заморан и рутински, можда је вријеме за преиспитивање. Однос се може спасити од монотоније, али само ако су обје стране спремне да уложе труд. Не можете бити једини који прави планове за изласке и покреће спонтане интимне моменте. Ако сте довољно гласно рекли оно што  желите и захтијевали да ваш партнер уложи више труда, а још не видите промјену, онда је то зато што он то не жели. У том случају - заслужујете боље.

3. Манипулишете да бисте добили оно што желите

Ово је сигуран показатељ да је вријеме за растанак. Понекад смо заробљени у замци своје идеје како би савршена веза требало да изгледа и заборавимо да се фокусирамо на оно што имамо. Ако откријете да лажете, изврћете ријечи или се претварате да сте повријеђени, све са циљем да привучете пажњу партнера, онда је вријеме да се повучете.

Покушајте да будете искрени и схватите јесте ли задовољни својим партнером и везом у којој сте. Имајте на уму да, што више покушавате да контролишете ситуацију, мање ћете бити срећни.

4. Љубав добијате само ако је тражите

Уколико сте у ситуацији да често убеђујете партнера да му је са вама лијепо и да би требало да проводите више времена заједно, то је још један јасан показатељ да је ваша веза у кризи. Ако су најједноставније ствари као што је на примјер заједничко гледање филма борба, онда је вјероватно вријеме да одустанете.

Умјесто да молите за љубав коју желите, окрените се себи и изађите из тог односа. Наставак везе само би спријечио вас и вашег партнера у проналажењу неког с ким бисте и једно и друго били срећнији, преноси Телеграф.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана