Волфганг Порше се разводи од супруге јер има деменцију

Танјуг
Волфганг Порше се разводи од супруге јер има деменцију

БЕРЛИН - Волфганг Порше, 79-годишњи милијардер, предсједник Надзорног одбора "Порше аутомобил холдинг СЕ" и "Порше АГ" изазвао је буру јер је затражио развод од своје супруге јер болује од деменције, док њемачки медији пишу да је у вези са бившом супругом Аге Кана.

Портпарол компаније потврдио је ове недеље да Порше тражи развод од Клаудије (74), бивше учитељице са којом се оженио 2019. и био заједно од 2007. године, пренио је "Тајмс".

Њемачки таблоид "Билд", објавио је да Клаудија пати од болести налик деменцији последње две године, што је довело до промјене њеног карактера.

Позивајуćи се на неименоване изворе блиске породици, "Билд" је навео да због тога Поршеови не могу да живе заједно као брачни пар.

Лист наводи да Клаудија живи у близини своје ćерке уз даноноćну бригу чланова породице и професионалних неговатеља.

"Билд" пише да је Поршеа подржавала принцеза Габријела од Лајнингена (59), блиска пријатељица коју познаје последњих 25 година.

Како наводи лист, између њих двоје последњих мјесеци настала је "нежна наклоност и дубока приврженост".

Габријела, рођена као Габријела Ренате Хомеи, постала је принцеза када се удала за њемачког племића.

Наводи се да је добила преко 50 милиона евра послије развода од Аге Кана, милијардера, муслиманског духовног вође, 2014. године након десетогодишње правне битке.

Поршеов дједа, Фердинанд, дизајнирао је Фолксваген бубу, док је његов старији брат, такође по имену Фердинанд, али са надимком Буци, дизајнирао Порше 911.

Бракоразводни поступак довео је до тога да се поступци Волфганга Поршеа пореде са приврженошćу Корине Шумахер према њеном супругу Михаелу, шампиону у тркама Формуле 1 који је доживео повреду мозга у несрећи на скијању 2013. године.

"Може ли неко оставити болесног партнера због нове љубави?" запитао је јуче "Билд".

Међутим, Патрициа Рикел, бивша главна уредница њемачког часописа "Бунте", стала је у одбрану Поршеа. 

"Верујем да је потребна велика храброст и пуно поштења да би се донела одлука о сопственом животу у овој ситуацији. Ићи против свих друштвених конвенција", написала је она.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана