Volfgang Porše se razvodi od supruge jer ima demenciju

Tanjug
Volfgang Porše se razvodi od supruge jer ima demenciju

BERLIN - Volfgang Porše, 79-godišnji milijarder, predsjednik Nadzornog odbora "Porše automobil holding SE" i "Porše AG" izazvao je buru jer je zatražio razvod od svoje supruge jer boluje od demencije, dok njemački mediji pišu da je u vezi sa bivšom suprugom Age Kana.

Portparol kompanije potvrdio je ove nedelje da Porše traži razvod od Klaudije (74), bivše učiteljice sa kojom se oženio 2019. i bio zajedno od 2007. godine, prenio je "Tajms".

Njemački tabloid "Bild", objavio je da Klaudija pati od bolesti nalik demenciji poslednje dve godine, što je dovelo do promjene njenog karaktera.

Pozivajući se na neimenovane izvore bliske porodici, "Bild" je naveo da zbog toga Poršeovi ne mogu da žive zajedno kao bračni par.

List navodi da Klaudija živi u blizini svoje ćerke uz danonoćnu brigu članova porodice i profesionalnih negovatelja.

"Bild" piše da je Poršea podržavala princeza Gabrijela od Lajningena (59), bliska prijateljica koju poznaje poslednjih 25 godina.

Kako navodi list, između njih dvoje poslednjih mjeseci nastala je "nežna naklonost i duboka privrženost".

Gabrijela, rođena kao Gabrijela Renate Homei, postala je princeza kada se udala za njemačkog plemića.

Navodi se da je dobila preko 50 miliona evra poslije razvoda od Age Kana, milijardera, muslimanskog duhovnog vođe, 2014. godine nakon desetogodišnje pravne bitke.

Poršeov djeda, Ferdinand, dizajnirao je Folksvagen bubu, dok je njegov stariji brat, takođe po imenu Ferdinand, ali sa nadimkom Buci, dizajnirao Porše 911.

Brakorazvodni postupak doveo je do toga da se postupci Volfganga Poršea porede sa privrženošću Korine Šumaher prema njenom suprugu Mihaelu, šampionu u trkama Formule 1 koji je doživeo povredu mozga u nesreći na skijanju 2013. godine.

"Može li neko ostaviti bolesnog partnera zbog nove ljubavi?" zapitao je juče "Bild".

Međutim, Patricia Rikel, bivša glavna urednica njemačkog časopisa "Bunte", stala je u odbranu Poršea. 

"Verujem da je potrebna velika hrabrost i puno poštenja da bi se donela odluka o sopstvenom životu u ovoj situaciji. Ići protiv svih društvenih konvencija", napisala je ona.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana