Ухапшен сценариста и редитељ Пол Хагис због сексуалног напада

Срна
Foto: Aгенције

ОТАВА- Канадски сценариста и режисер Пол Хагис, добитник Оскара, ухапшен је на југу Италије под оптужбом за сексуални напад и наношење тешких тјелесних повреда неидентификованој жени.

Хагис је негирао оптужбе.

Он је оптужен да је у у мјесту Остуни, у Италији, током два дана присиљавао младу странкињу на сексуални однос, наводи се у биљешци јавног тужиоца оближњег града Бриндизија.

"Према италијанском закону, не могу да расправљам о доказима. Уз то, увјерен сам да ће све оптужбе против господина Хагиса бити одбачене", рекла је Хагисов лични адвокат Прија Чодри у изјави медијима. Она је рекла да је он невин и да ће сарађивати са властима.

Хагис је написао текст за филм "Лутка од милион долара" и ко-сценариста је и редитељ филма "Креш". За оба филма награђен је Оскаром.

Хагис је био у Остунију како би одржао неколико мајсторских курсева на фестивалу Алора, новом филмском догађају који су покренули италијанска новинарка Силвија Бизио из Лос Анђелеса и шпански ликовни критичар Сол Косталес Доултон који ће се одржати у Остунију од 21. до 26. јуна.

Алора фестивал је саопштио да су ужаснути и шокирани вијешћу да је Пол Хагис у притвору због наводног насиља. Директори фестивала одмах су предузели мјере и уклонили Хагиса из учешћа на овом догађају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана