Uhapšen scenarista i reditelj Pol Hagis zbog seksualnog napada

Srna
Foto: Agencije

OTAVA- Kanadski scenarista i režiser Pol Hagis, dobitnik Oskara, uhapšen je na jugu Italije pod optužbom za seksualni napad i nanošenje teških tjelesnih povreda neidentifikovanoj ženi.

Hagis je negirao optužbe.

On je optužen da je u u mjestu Ostuni, u Italiji, tokom dva dana prisiljavao mladu strankinju na seksualni odnos, navodi se u bilješci javnog tužioca obližnjeg grada Brindizija.

"Prema italijanskom zakonu, ne mogu da raspravljam o dokazima. Uz to, uvjeren sam da će sve optužbe protiv gospodina Hagisa biti odbačene", rekla je Hagisov lični advokat Prija Čodri u izjavi medijima. Ona je rekla da je on nevin i da će sarađivati sa vlastima.

Hagis je napisao tekst za film "Lutka od milion dolara" i ko-scenarista je i reditelj filma "Kreš". Za oba filma nagrađen je Oskarom.

Hagis je bio u Ostuniju kako bi održao nekoliko majstorskih kurseva na festivalu Alora, novom filmskom događaju koji su pokrenuli italijanska novinarka Silvija Bizio iz Los Anđelesa i španski likovni kritičar Sol Kostales Doulton koji će se održati u Ostuniju od 21. do 26. juna.

Alora festival je saopštio da su užasnuti i šokirani viješću da je Pol Hagis u pritvoru zbog navodnog nasilja. Direktori festivala odmah su preduzeli mjere i uklonili Hagisa iz učešća na ovom događaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana