Тврди да није крив: Стефан Ђурић Раста хоће да тужи државу

Српска инфо
Foto: Aрхива

Репер и бивши супруг Ане Николић Стефан Ђурић Раста, већ неколико мјесеци се налази у затвору због наводне препродаје наркотика.

Његов адвокат преноси да Раста сматра да је незаконито 83 дана иза решетака, због чега разматра покретање поступка.

- Ако се на крају испостави да Стефан није потпуно крив, он ће имати право на одштету од државе за сву материјалну и нематеријалну штету која му је нанијета. Мој клијент има право на тужбу и накнаду штете, која ће му бити исплаћена из републичког буџета, а то значи из наших џепова – рекао је Растин адвокат Урош Милосављевић.

Адвокат додаје да у супротном, ако се докаже да је крив “нема право на одштету, тако да све зависи од казне која ће му бити изречена”.

– Он је потпуно незаконито иза решетака. Није му мјесто тамо. Тужилаштво тврди да он препродаје дрогу, а ми кажемо да је ријеч о безначајној количини наркотика коју је он користио за сопствене сврхе. Не постоји ниједан доказ да он препродаје дрогу, а они га због тога држе у притвору. Сједи у ћелији јер је позната личност, све да би се послала порука људима да нема недодирљивих. Није Раста једина особа која конзумира траву, али је спорно то што је јавна личност рекао је Милосављевић, преноси Аваз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана