Твитер суспендовао налог америчког репера Кања Веста због кршења правила

ГС
Твитер суспендовао налог америчког репера Кања Веста због кршења правила

АНКАРА - Твитер је у петак поново суспендовао налог америчког репера Кања Веста због кршења правила те платформе друштвених медија.

"Дао сам све од себе. Упркос томе, поново је прекршио наше правило против потицања на насиље. Налог ће бити суспендован", рекао је власник Твитера Елон Муск.

Прије него што је суспендовао Вестов налог, Твиттер је такођер ограничио број његових објава. У октобру је популарни репер, који је легално промијенио име у Yе, начелно договорио да купи друштвену мрежу Парлер, само неколико дана након што су му Твиттер и Инстаграм суспендовали налог због његових антисемитских изјава на друштвеним мрежама.

Међутим, двије стране су се сложиле да обуставе куповину. Је је био увелико критикован након што је посљедњих седмица отворено дао низ антисемитских изјава, укључујући хваљење Хитлера у једној телевизијској емисији.

"Волим све. Престао сам с класификацијама. Свако људско биће има нешто вриједно што је изнијело на сто, посебно Хитлер. Не волим ријеч зло поред нациста. Волим Јевреје, али волим и нацисте", рекао је Је током интервјуа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана