Tviter suspendovao nalog američkog repera Kanja Vesta zbog kršenja pravila

GS
Tviter suspendovao nalog američkog repera Kanja Vesta zbog kršenja pravila

ANKARA - Tviter je u petak ponovo suspendovao nalog američkog repera Kanja Vesta zbog kršenja pravila te platforme društvenih medija.

"Dao sam sve od sebe. Uprkos tome, ponovo je prekršio naše pravilo protiv poticanja na nasilje. Nalog će biti suspendovan", rekao je vlasnik Tvitera Elon Musk.

Prije nego što je suspendovao Vestov nalog, Tvitter je također ograničio broj njegovih objava. U oktobru je popularni reper, koji je legalno promijenio ime u Ye, načelno dogovorio da kupi društvenu mrežu Parler, samo nekoliko dana nakon što su mu Tvitter i Instagram suspendovali nalog zbog njegovih antisemitskih izjava na društvenim mrežama.

Međutim, dvije strane su se složile da obustave kupovinu. Je je bio uveliko kritikovan nakon što je posljednjih sedmica otvoreno dao niz antisemitskih izjava, uključujući hvaljenje Hitlera u jednoj televizijskoj emisiji.

"Volim sve. Prestao sam s klasifikacijama. Svako ljudsko biće ima nešto vrijedno što je iznijelo na sto, posebno Hitler. Ne volim riječ zlo pored nacista. Volim Jevreje, ali volim i naciste", rekao je Je tokom intervjua.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana