Том Круз је најплаћенији холивудски глумац, ево колико зарађује по изговореној ријечи

ГС
Том Круз је најплаћенији холивудски глумац, ево колико зарађује по изговореној ријечи

ЛОС АНЂЕЛЕС - Том Круз је најплаћенији глумац Холивуда, а узевши у обзир његову зараду током каријере објављен је и износ који зарађује по изговореној ријечи.

Крузове глумачке вјештине у комбинацији с пословним духом и продукцијом сопствених филмова попут “Немогуће мисије” омогућили су му да добија и постотак зараде, а не само фиксну плату од многих успјешних остварења у којима је глумио - стога је на врху листе најплаћенијих холивудских глумаца.

У прилог му иде и чињеница да је он једно од оних имена која чине више за промоцију филма него сва друга обиљежја.

Портач Casumo наводи да, на основу досадашње зараде - не рачунајући наставак филма “Топ Ган”, Цруисе зарађује 7.091 долар по ријечи, што значи 205.639 долара за 10 секунди дијалога.

Глумци на другом и трећем мјесту, Курт Расел и Џони Деп, зарађују “само” 5.682 долара и 4.877 долара по изговореној ријечи.

Када се ради о глумицама, Камерон Дијаз, која је сада у пензији, “заостаје” са 4.637 долара по ријечи.

Casimo не открива тачне методе израчунавања зараде, али дјелује да узима у обзир цјелокупну глумачку каријеру. Такође, прорачуни за Kруza не укључују зараду од филма “Топ Гaн: Маверик” који је изашао прошле године.

“Топ Гaн: Маверик” је лани био један од најпрофитабилнијих филмова, а зарадио је 1,489 милијарди долара с буџетом од само 170 милиона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана