Tom Kruz je najplaćeniji holivudski glumac, evo koliko zarađuje po izgovorenoj riječi

GS
Tom Kruz je najplaćeniji holivudski glumac, evo koliko zarađuje po izgovorenoj riječi

LOS ANĐELES - Tom Kruz je najplaćeniji glumac Holivuda, a uzevši u obzir njegovu zaradu tokom karijere objavljen je i iznos koji zarađuje po izgovorenoj riječi.

Kruzove glumačke vještine u kombinaciji s poslovnim duhom i produkcijom sopstvenih filmova poput “Nemoguće misije” omogućili su mu da dobija i postotak zarade, a ne samo fiksnu platu od mnogih uspješnih ostvarenja u kojima je glumio - stoga je na vrhu liste najplaćenijih holivudskih glumaca.

U prilog mu ide i činjenica da je on jedno od onih imena koja čine više za promociju filma nego sva druga obilježja.

Portač Casumo navodi da, na osnovu dosadašnje zarade - ne računajući nastavak filma “Top Gan”, Cruise zarađuje 7.091 dolar po riječi, što znači 205.639 dolara za 10 sekundi dijaloga.

Glumci na drugom i trećem mjestu, Kurt Rasel i Džoni Dep, zarađuju “samo” 5.682 dolara i 4.877 dolara po izgovorenoj riječi.

Kada se radi o glumicama, Kameron Dijaz, koja je sada u penziji, “zaostaje” sa 4.637 dolara po riječi.

Casimo ne otkriva tačne metode izračunavanja zarade, ali djeluje da uzima u obzir cjelokupnu glumačku karijeru. Takođe, proračuni za Kruza ne uključuju zaradu od filma “Top Gan: Maverik” koji je izašao prošle godine.

“Top Gan: Maverik” je lani bio jedan od najprofitabilnijih filmova, a zaradio je 1,489 milijardi dolara s budžetom od samo 170 miliona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana