Тимоти Шаламе и Роберт Петинсон засијали као супарници

Агенције
Тимоти Шаламе и Роберт Петинсон засијали као супарници

Филм “Краљ” Дејвида Мичода у коме је одличну улогу одиграо Тимоти Шаламе као Краљ Хенри пети приказан је на Филмском фестивалу у Венецији и освојио симпатије публике.

Мичодов “Краљ” је приказан у оквиру нетакмичарског дијела програма, а прве реакције на филм су усмјерене управо према Шаламеу и Роберту Петинсону, који играју супарнике, а који, по мишљењу великог броја публике и филмских стручњака, сваким новим филмом превазилазе сами себе. 

Филм је адаптација Шекспировог “Хенрија Петог”, а прати Хала (Шаламе), принца који треба да преузме енглески трон.

Након што му је отац умро, Хал је крунисан и добија име Хенри Пети, и мора се ослонити на блиске пријатеље да би успио да издржи притисак политике унутар двора али и читавог свијета, јер влада једном од најмоћнијих држава тог доба. 

Петинсон игра Дофена од Француске, а у филму глуме још и Бенд Менделсон, Лили Роуз Деп, Шон Херис, Џоел Еџертон и Томасин Мекензи.
Реакције на филм објављиване су и на друштвеним мрежама, на којима су многи похвалили филм. 

- Свака част Мичод. Знао је шта ради овдје. Шаламе је почео благо као Кирстен Данст у Марији Антонети, а онда је унио оштрину без губљења карактера и препознатљивости - један је од коментара. 

Мичод је режирао ову историјску драму по сценарију који је писао заједно са Еџертоном, који је написао и режирао прошлогодишњи филм “Boy Erased.” Шаламе игра главну улогу краља, прије двије године је био номинован за улогу у Гвадањиновом филму “Call me by your name”. Глумиће и у надолазећој адаптацији Грете Гервиг “Little Women”.

Многи навијају да Шаламеова глума буде препозната и награђена на сљедећим додјелама “Оскара”. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана