Timoti Šalame i Robert Petinson zasijali kao suparnici

Agencije
Timoti Šalame i Robert Petinson zasijali kao suparnici

Film “Kralj” Dejvida Mičoda u kome je odličnu ulogu odigrao Timoti Šalame kao Kralj Henri peti prikazan je na Filmskom festivalu u Veneciji i osvojio simpatije publike.

Mičodov “Kralj” je prikazan u okviru netakmičarskog dijela programa, a prve reakcije na film su usmjerene upravo prema Šalameu i Robertu Petinsonu, koji igraju suparnike, a koji, po mišljenju velikog broja publike i filmskih stručnjaka, svakim novim filmom prevazilaze sami sebe. 

Film je adaptacija Šekspirovog “Henrija Petog”, a prati Hala (Šalame), princa koji treba da preuzme engleski tron.

Nakon što mu je otac umro, Hal je krunisan i dobija ime Henri Peti, i mora se osloniti na bliske prijatelje da bi uspio da izdrži pritisak politike unutar dvora ali i čitavog svijeta, jer vlada jednom od najmoćnijih država tog doba. 

Petinson igra Dofena od Francuske, a u filmu glume još i Bend Mendelson, Lili Rouz Dep, Šon Heris, Džoel Edžerton i Tomasin Mekenzi.
Reakcije na film objavljivane su i na društvenim mrežama, na kojima su mnogi pohvalili film. 

- Svaka čast Mičod. Znao je šta radi ovdje. Šalame je počeo blago kao Kirsten Danst u Mariji Antoneti, a onda je unio oštrinu bez gubljenja karaktera i prepoznatljivosti - jedan je od komentara. 

Mičod je režirao ovu istorijsku dramu po scenariju koji je pisao zajedno sa Edžertonom, koji je napisao i režirao prošlogodišnji film “Boy Erased.” Šalame igra glavnu ulogu kralja, prije dvije godine je bio nominovan za ulogu u Gvadanjinovom filmu “Call me by your name”. Glumiće i u nadolazećoj adaptaciji Grete Gervig “Little Women”.

Mnogi navijaju da Šalameova gluma bude prepoznata i nagrađena na sljedećim dodjelama “Oskara”. 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana