Тејлор Свифт најплаћенија позната личност

Агенције
Тејлор Свифт најплаћенија позната личност

Према најновијој листи магазина “Форбс” на којој је 100 најплаћенијих јавних личности из свијета музике, спорта и забаве, “од Холивуда до Боливуда”, на првом мјесту је пјевачица Тејлор Свифт са 185 милиона долара, затим слиједи ријалити звијезда Кајли Џенер са 170, а на трећем мјесту је њен зет Кање Вест са зарађених 150 милиона долара.

- Листа се прави једном годишње, а на најновијој чак трећина личности није из Сједињених Америчких Држава - наведено је у објави магазина “Форбс”.

Тејлор Свифт је огромну зараду остварила захваљујући свјетској турнеји “Репутатион”, која је постала најисплативија америчка турнеја у историји, са 266 милиона долара. Након тога напустила је издавачку кућу “Big Machine Records” те покренула сопствену, а њен сингл МЕ је на “Јутјубу” за 79 часова погледало 100 милиона људи, оборивши рекорд овог канала.

Кајли Џенер је најмлађа милијардерка на свијету, а њена зарада се углавном врти око линије козметике, коју је сама лансирала, а зарађивала је и од сарадње са другим компанијама које се такође баве производњом декоративне козметике.

Кање Вест се послије четири године вратио на листу највише због успјеха његове компаније за производњу патила “Џеезџ”.

Међу првих 10 на листи налазе се тројица фудбалера - Лионел Меси из Аргентине је на четвртом мјесту са зарађених 127 милиона долара, Португалац Кристијано Роналдо (6) са 109 и Бразилац Нејмар са 105 милиона долара.

Међу првих 10 су и британски музичар Ед Ширан, група “Иглс”, јавна личност Доктор Фил Мекгро и мексички спортиста Канело Алварез.

На листи се још налазе и Роберт Дауни Џуниор, Скарлет Јохансон, Бредли Купер, Пол Рад, Џенифер Лопез, Аријана Гранде и многи други.

На овогодишњој листи се налази и први рекет свијета Новак Ђоковић са зарадом од 50,6 милиона долара, што га је смјестило на 55. мјесто.

Листа се прави једном годишње на основу зараде, а овогодишња је направљена на основу прихода остварених од 1. јуна 2018. до 1. јуна 2019. године.

ТОП 10

Тејлор Свифт 185 милиона 

Кајли Џенер 170 милиона 

Кање Вест 150 милиона 

Лионел Меси 127 милиона 

Ед Ширан  110 милиона 

Кристијано Роналдо 109 милиона 

Нејмар 105 милиона

“Иглси” 100 милиона

Доктор Фил Мекгро 95 милиона

Канело Алварез 94 милиона

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана