Tejlor Svift najplaćenija poznata ličnost

Agencije
Tejlor Svift najplaćenija poznata ličnost

Prema najnovijoj listi magazina “Forbs” na kojoj je 100 najplaćenijih javnih ličnosti iz svijeta muzike, sporta i zabave, “od Holivuda do Bolivuda”, na prvom mjestu je pjevačica Tejlor Svift sa 185 miliona dolara, zatim slijedi rijaliti zvijezda Kajli Džener sa 170, a na trećem mjestu je njen zet Kanje Vest sa zarađenih 150 miliona dolara.

- Lista se pravi jednom godišnje, a na najnovijoj čak trećina ličnosti nije iz Sjedinjenih Američkih Država - navedeno je u objavi magazina “Forbs”.

Tejlor Svift je ogromnu zaradu ostvarila zahvaljujući svjetskoj turneji “Reputation”, koja je postala najisplativija američka turneja u istoriji, sa 266 miliona dolara. Nakon toga napustila je izdavačku kuću “Big Machine Records” te pokrenula sopstvenu, a njen singl ME je na “Jutjubu” za 79 časova pogledalo 100 miliona ljudi, oborivši rekord ovog kanala.

Kajli Džener je najmlađa milijarderka na svijetu, a njena zarada se uglavnom vrti oko linije kozmetike, koju je sama lansirala, a zarađivala je i od saradnje sa drugim kompanijama koje se takođe bave proizvodnjom dekorativne kozmetike.

Kanje Vest se poslije četiri godine vratio na listu najviše zbog uspjeha njegove kompanije za proizvodnju patila “Džeezdž”.

Među prvih 10 na listi nalaze se trojica fudbalera - Lionel Mesi iz Argentine je na četvrtom mjestu sa zarađenih 127 miliona dolara, Portugalac Kristijano Ronaldo (6) sa 109 i Brazilac Nejmar sa 105 miliona dolara.

Među prvih 10 su i britanski muzičar Ed Širan, grupa “Igls”, javna ličnost Doktor Fil Mekgro i meksički sportista Kanelo Alvarez.

Na listi se još nalaze i Robert Dauni Džunior, Skarlet Johanson, Bredli Kuper, Pol Rad, Dženifer Lopez, Arijana Grande i mnogi drugi.

Na ovogodišnjoj listi se nalazi i prvi reket svijeta Novak Đoković sa zaradom od 50,6 miliona dolara, što ga je smjestilo na 55. mjesto.

Lista se pravi jednom godišnje na osnovu zarade, a ovogodišnja je napravljena na osnovu prihoda ostvarenih od 1. juna 2018. do 1. juna 2019. godine.

TOP 10

Tejlor Svift 185 miliona 

Kajli Džener 170 miliona 

Kanje Vest 150 miliona 

Lionel Mesi 127 miliona 

Ed Širan  110 miliona 

Kristijano Ronaldo 109 miliona 

Nejmar 105 miliona

“Iglsi” 100 miliona

Doktor Fil Mekgro 95 miliona

Kanelo Alvarez 94 miliona

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana