Свјетлана ушла у Гинисову књигу рекорда због дугих ногу, а једна њена фотка је историјска

Г.С.
Свјетлана ушла у Гинисову књигу рекорда због дугих ногу, а једна њена фотка је историјска

Свjетлана Панкратова данас има 52 године, а почетком миленијума по Гинисовој књизи рекорда проглашена је за жену са најдужим ногама на свијету, тачније невероватних 132 цм.

Свјетлана је као тинејџерка схватила приметила да има дуге ноге јер је тешко могла да нађе панталоне које јој пристају.

Њен рекорд је оборила земљакиња Екатарина 2008. године са дужином ногу 134 цм, али и ту је дошло до преокрета. Она је до 2020. године била власница најдужих ногу, али је са трона скинула млада Американка.

Мејси Карин (18) је тинејџерка из Сидар парка, Тексас која је 2020. година постала званично женска особа са најдужим ногама на свијету - једна нога јој је дуга 134.3 центиметара, а друга 135.2 центиметра.

Међутим, дужина којом је Рускиња стекла свјетску славу је невјероватних 132 центиметра! Наравно, чим су јој ноге тако дугачке мора такво бити и стопало, а Светлана носи број ципела 46.

- Никада нисам обраћала посебну пажњу на своје ноге - признаје Светлана, али све се промијенило након Гинисовог мјерења.

Свјетлана је помоћни тренер у једној америчкој средњој школи, а прије тога је играла кошарку за Португал, Израел и Шпанију. Професионалном кошарком је престала да се бави, а у спортску пензију је отишла 2000. године.

Дугонога Рускиња рођена је 1971. у Волгограду и већ је као дјевојчица била највиша међу својим вршњацима. Дјеца су је тада задиркивала због дугих ногу, али данас је она поносна на своје тијело.

Тек је као тинејџерка схватила да има веома дуге ноге јер је тешко могла да нађе панталоне које јој пристају.

Она се 2008. године појавила у Лондону на Трафалгар скверу са најнижим човјеком на свијету, Кинезом Хеом Пингпингом да би промовисали ново издање Гинисове књиге рекорда. Хе је нажалост умро 2010. године, а био је висок свега 74 цм. Фотографије направљене са Свјетланом, која је висока 195 цм, биле су тада атракција, преноси Блиц жена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана