Svjetlana ušla u Ginisovu knjigu rekorda zbog dugih nogu, a jedna njena fotka je istorijska

G.S.
Svjetlana ušla u Ginisovu knjigu rekorda zbog dugih nogu, a jedna njena fotka je istorijska

Svjetlana Pankratova danas ima 52 godine, a početkom milenijuma po Ginisovoj knjizi rekorda proglašena je za ženu sa najdužim nogama na svijetu, tačnije neverovatnih 132 cm.

Svjetlana je kao tinejdžerka shvatila primetila da ima duge noge jer je teško mogla da nađe pantalone koje joj pristaju.

Njen rekord je oborila zemljakinja Ekatarina 2008. godine sa dužinom nogu 134 cm, ali i tu je došlo do preokreta. Ona je do 2020. godine bila vlasnica najdužih nogu, ali je sa trona skinula mlada Amerikanka.

Mejsi Karin (18) je tinejdžerka iz Sidar parka, Teksas koja je 2020. godina postala zvanično ženska osoba sa najdužim nogama na svijetu - jedna noga joj je duga 134.3 centimetara, a druga 135.2 centimetra.

Međutim, dužina kojom je Ruskinja stekla svjetsku slavu je nevjerovatnih 132 centimetra! Naravno, čim su joj noge tako dugačke mora takvo biti i stopalo, a Svetlana nosi broj cipela 46.

- Nikada nisam obraćala posebnu pažnju na svoje noge - priznaje Svetlana, ali sve se promijenilo nakon Ginisovog mjerenja.

Svjetlana je pomoćni trener u jednoj američkoj srednjoj školi, a prije toga je igrala košarku za Portugal, Izrael i Španiju. Profesionalnom košarkom je prestala da se bavi, a u sportsku penziju je otišla 2000. godine.

Dugonoga Ruskinja rođena je 1971. u Volgogradu i već je kao djevojčica bila najviša među svojim vršnjacima. Djeca su je tada zadirkivala zbog dugih nogu, ali danas je ona ponosna na svoje tijelo.

Tek je kao tinejdžerka shvatila da ima veoma duge noge jer je teško mogla da nađe pantalone koje joj pristaju.

Ona se 2008. godine pojavila u Londonu na Trafalgar skveru sa najnižim čovjekom na svijetu, Kinezom Heom Pingpingom da bi promovisali novo izdanje Ginisove knjige rekorda. He je nažalost umro 2010. godine, a bio je visok svega 74 cm. Fotografije napravljene sa Svjetlanom, koja je visoka 195 cm, bile su tada atrakcija, prenosi Blic žena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana