Српске теорије завјере о холивудској звијезди: Умро, па га је замјенио двојник?

Г.С.
Српске теорије завјере о холивудској звијезди: Умро, па га је замјенио двојник?

Иако се Холивуд сматра мјестом престижа и гламурозног стила живота, многи га повезују са најмрачнијим странама људског постојања.

Случајеви Харвија Вајнстина и Кевина Спејсија показали су да се иза кулиса дешава много тога чега нисмо свијесни, док глумци попут Корија Фелдмана све чешће отворено причају о својим лошим искуствима сексуалног злостављања када су као дјеца радили на великим филмовима.

Постоје истине о мрачној страни Холивуда, али неријетко истинити догађаји могу да побуде машту и да се истина разграна и толико разводни да остаје простор да се развију теорије завјере. Тако настају теорије да врх Холивуда, заједно са водећим владама свијета, воде масони и илуминати, како познате личности лажирају своје смрти како би побјегле од славног живота, или, сасвим супротно, умјетници које волимо су мртви, а ми гледамо њихове невјероватне двојнике како би компаније наставиле да продају њихову музику. Теоријама завјере не помаже ни сајентологија, која се сматра једном од најуврнутијих секти тренутно, а чији су припадници великим дијелом управо из Холивуда.

А једни од популарнијих у Србији јесу теорије завере у вези са Томом Хенксом.

Српска заједница на Твитеру постала је врло активна када се говори о овој вољеној звијезди. Корисници ове мреже говоре да је он, у складу са популарним теоријама о двојницима, заправо убијен средином априла, и да је постављен “уљез” како би нас свијет забаве преварио.

Поједини иду толико далеко да тврде да је Хенкс “егзекутован” због канибализма, педофилије, прања новца и рекетирања, а као један од извора наводе један калифорнијски сајт са листом ухапшених људи у тој држави.

Српски Твитер је почео да листа имена познатих личности који су такође припадници секта или су укључени у ланац кримогених радњи, али из тога изузимају Бреда Пита и Кијануа Ривса, али само зато што не постоје “чврсти докази” да су они умијешани у сумњиве радње.

Твит који је посебно привукао пажњу је онај који тврди да је “убијени” Хенкс члан групе “666 ојо де диаболо” који је огранак сатанистичке секте Била Гејтса “55Г” и како његове убице покушавају преко двојника извуку пола милијарде долара са његовог рачуна, али те тврдње су далеко од истинитих и написане су да би додатно узбудиле домаће теоретичаре завјера.

Али ни корисници Твитера из Америке нису равнодушни према Хенксу. Многи тврде да су фотографије Хенксовог повратка из Аустралије старијег датума, јер Хенкс не носи маску и рукавице, али је у истој одјећи коју је носио када је летио за Аустралију, иако такође постављају питање да ли је био у Аустралији или у војној бази. Ово их наводи да говоре да је Хенкс преминуо од коронавируса па да је на “сцену” ступио његов двојник, док постоје и дијаметрално супротне тврдње: глумац уопште није ни био заражен коронавирусом. Више је оних који тврде да је у питању двојник и неки иду толико далеко да пореде уши са старијих и новијих фотографија овог глумца.

Оно што је предмет спорења јесте Хенксова умијешаност у ланац педофилије. И домаћи и страни твитераши су наводили Хенксове објаве на Инстаграму које показују загубљене дјечје ципелице или чарапице као чврст доказ за претпостављену настраност. Безазлено извлачење таквог закључка ипак има тамну позадину. Прије двије године налог на Твитеру који води Ешли Рут Ешкрафт оптужио је Хенкса за сексуално напаствовање и силовање маљолетника, а себе наводи као његову жртву. Према наводима Ешли, отац ју је подводио Хенксу кад је имала само 13 година. Страни корисници Твитера сматрају да је Хенкс ухапшен у Аустралији због трговине људима и да је стога замијењен двојником.

Иако се показало да је доста појединости које је навела Ешли - истинито, остало је да се утврди колико су њене главне оптужбе тачне. За сада наводно нико није тужио Ешли за лажне оптужбе.(Б92)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана