Српкиње које су освојиле Холивуд, а никад нисте чули за њих

GS
Foto: Printscreen

Све ове жене имају наше поријекло, прелијепе су и успјешне.

Када се помену Срби у Холивуду, увијек имамо асоцијације на иста имена. Ове глумице су код нас релативно непознате. Можда сте их гледали у омиљеним серијама и филмовима, а да нисте ни знали да потичу с ових простора.

Милена Говић

Глумица, пјевачица, плесачица коју сте могли да запамтите по улози детективке Нине Касиди у серији „Zakon&Red“. Отац јој је био Србин, а мајка има шкотско- британско поријекло. Осим серија играла је и у филмовима „Bed Behavior“, „In Love“, „А Novel Romance“. Удата је за Дејвида Корнуа – писца, композитора и филмског продуцента.

Тројан Белисарио

Америчка глумица, најпознатија по улози Спенсер Хастингс у ТВ-серији Pretty Little Лиарс такође има српско поријеекло. Њен отац Доналд је творац серија „Магнум, П.И.“, „Quantum Леап“ и „НЦИС“ и пола је Србин, а пола Италијан. Тројан је открила да је док је била млађа имала доста проблема у средњој школи што је резултирало поремећајима у исхрани и самоповређивањем.

Ивана Божиловић

Ивана Божиловић рођена је у Београду 28. септембар 1977. Ипак, она за живот у Србији скоро да не зна јер је у раном дјетињству с родитељима отишла у Чикаго. Тамо је полако проналазила своје место под сунцем, па је почела да се бави модом, глумом, а радила је и као водитељка. Појавила се, између осталог, у остварењима Сто дјевојака, Чарлијеви анђели, Ван Вајлдер.

Онда је Ивана упознала чувеног милионера и насљедника Ендруа Фајерстона, праунука оснивача компаније за производњу гума Фајерстон. Ивана је годину дана послије вјенчања, у марту 2009. родила сина коме су дали име Адам Брукс, потом је добила ћерку Ању Јасмину, а онда и другог сина Шејна.

Адријен Јанић

Отац јој је Србин, а мајка Мексиканка. Радила је као водитељка на каналима ТЛЦ и Е! Дуго је радила као модел, а онда је добила улоге у серијама House, Complete savages, Аngel, преноси Задовољна.рс

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана