Srpkinje koje su osvojile Holivud, a nikad niste čuli za njih

GS
Foto: Printscreen

Sve ove žene imaju naše porijeklo, prelijepe su i uspješne.

Kada se pomenu Srbi u Holivudu, uvijek imamo asocijacije na ista imena. Ove glumice su kod nas relativno nepoznate. Možda ste ih gledali u omiljenim serijama i filmovima, a da niste ni znali da potiču s ovih prostora.

Milena Gović

Glumica, pjevačica, plesačica koju ste mogli da zapamtite po ulozi detektivke Nine Kasidi u seriji „Zakon&Red“. Otac joj je bio Srbin, a majka ima škotsko- britansko porijeklo. Osim serija igrala je i u filmovima „Bed Behavior“, „In Love“, „A Novel Romance“. Udata je za Dejvida Kornua – pisca, kompozitora i filmskog producenta.

Trojan Belisario

Američka glumica, najpoznatija po ulozi Spenser Hastings u TV-seriji Pretty Little Liars takođe ima srpsko porijeeklo. Njen otac Donald je tvorac serija „Magnum, P.I.“, „Quantum Leap“ i „NCIS“ i pola je Srbin, a pola Italijan. Trojan je otkrila da je dok je bila mlađa imala dosta problema u srednjoj školi što je rezultiralo poremećajima u ishrani i samopovređivanjem.

Ivana Božilović

Ivana Božilović rođena je u Beogradu 28. septembar 1977. Ipak, ona za život u Srbiji skoro da ne zna jer je u ranom djetinjstvu s roditeljima otišla u Čikago. Tamo je polako pronalazila svoje mesto pod suncem, pa je počela da se bavi modom, glumom, a radila je i kao voditeljka. Pojavila se, između ostalog, u ostvarenjima Sto djevojaka, Čarlijevi anđeli, Van Vajlder.

Onda je Ivana upoznala čuvenog milionera i nasljednika Endrua Fajerstona, praunuka osnivača kompanije za proizvodnju guma Fajerston. Ivana je godinu dana poslije vjenčanja, u martu 2009. rodila sina kome su dali ime Adam Bruks, potom je dobila ćerku Anju Jasminu, a onda i drugog sina Šejna.

Adrijen Janić

Otac joj je Srbin, a majka Meksikanka. Radila je kao voditeljka na kanalima TLC i E! Dugo je radila kao model, a onda je dobila uloge u serijama House, Complete savages, Angel, prenosi Zadovoljna.rs

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana