Севдах и меланхолија уз звуке гитаре

Миланка Митрић
Севдах и меланхолија уз звуке гитаре

Бањалука - Меланхоличне ноте, севдах и лагани звуци на гитари дио су онога што млади бањалучки кантаутор Игор Божанић, познат и под умјетничким именом Sir Croissant, на својим наступима пружа публици. Овај пут, публици у Арт дворишту Банског двора Културног центра Божанић ће пружити вече испуњено њежним и лаганим нотама. Концерт ће бити одржан вечерас, са почетком у 20 часова.

- Први пут сам био у Арт дворишту кад је у Бањалуци гостовала француска кантауторка Pomme и било ми је драго што је напокон осмишљено такво мјесто гдје се могу одржавати концерти који нису за кафане и барове и на којима је, с обзиром на то да су при Банском двору, присутна доза свечаности и гдје публика долази с циљем да слуша извођача - навео је Божанић. 

Божанић је на независној музичкој сцени активан од 2017. године, када је наступио на “Индирект” фестивалу у Умагу. 

- Надам се да ће ми наступ у Арт дворишту омогућити боље упознавање са бањалучком публиком, а да то није у неком локалу пуном граје и звецкања чаша, већ у простору гдје су приступачност и блиска атмосфера на највишем нивоу - навео је Божанић, који је до сада објавио три ЕП издања, и то: “Let me sleep”, “If I was a fish I would cry”  и “Palm wanderer”. 

Учествовао је на фестивалима “ Мент”,”Американа”, “Нови вал”, “Зачарана мочвара” и “Шакан”, а  публика је имала само  позитивне критике на његов  већ сада препознатљив умјетнички израз. 

- Једноставношћу, њежном гитаром и шапутавим вокалом његове пјесме на матерњем и енглеском језику “клизе по подсвијести као да су одувијек ту биле”. На концерту у Арт дворишту Божанић ће извести и своје нове пјесме у којима се осјети утицај севдаха - наведено је у најави концерта. 


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана