Sevdah i melanholija uz zvuke gitare

Milanka Mitrić
Sevdah i melanholija uz zvuke gitare

Banjaluka - Melanholične note, sevdah i lagani zvuci na gitari dio su onoga što mladi banjalučki kantautor Igor Božanić, poznat i pod umjetničkim imenom Sir Croissant, na svojim nastupima pruža publici. Ovaj put, publici u Art dvorištu Banskog dvora Kulturnog centra Božanić će pružiti veče ispunjeno nježnim i laganim notama. Koncert će biti održan večeras, sa početkom u 20 časova.

- Prvi put sam bio u Art dvorištu kad je u Banjaluci gostovala francuska kantautorka Pomme i bilo mi je drago što je napokon osmišljeno takvo mjesto gdje se mogu održavati koncerti koji nisu za kafane i barove i na kojima je, s obzirom na to da su pri Banskom dvoru, prisutna doza svečanosti i gdje publika dolazi s ciljem da sluša izvođača - naveo je Božanić. 

Božanić je na nezavisnoj muzičkoj sceni aktivan od 2017. godine, kada je nastupio na “Indirekt” festivalu u Umagu. 

- Nadam se da će mi nastup u Art dvorištu omogućiti bolje upoznavanje sa banjalučkom publikom, a da to nije u nekom lokalu punom graje i zveckanja čaša, već u prostoru gdje su pristupačnost i bliska atmosfera na najvišem nivou - naveo je Božanić, koji je do sada objavio tri EP izdanja, i to: “Let me sleep”, “If I was a fish I would cry”  i “Palm wanderer”. 

Učestvovao je na festivalima “ Ment”,”Amerikana”, “Novi val”, “Začarana močvara” i “Šakan”, a  publika je imala samo  pozitivne kritike na njegov  već sada prepoznatljiv umjetnički izraz. 

- Jednostavnošću, nježnom gitarom i šaputavim vokalom njegove pjesme na maternjem i engleskom jeziku “klize po podsvijesti kao da su oduvijek tu bile”. Na koncertu u Art dvorištu Božanić će izvesti i svoje nove pjesme u kojima se osjeti uticaj sevdaha - navedeno je u najavi koncerta. 


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana