Серена Вилијамс пати од постпорођајне депресије

Глас Српске
Серена Вилијамс пати од постпорођајне депресије

Тенисерка Серена Вилијамс јавности је открила да пати од постпорођајне депресије, а њен историјски пораз у Сан Хозеу, 31. јула вјероватно је имао везе с тим.

Наиме, Вилијамсова се путем свог “Инстаграм” профила обратила милионима пратилаца рекавши да јој прошла седмица била претешка, те да је осјећала много страха.

- Већином сам се осјећала као да нисам добра мајка. Читала сам бројне текстове у којима пише да постпорођајна депресија може трајати и до три године. Сматрам да је комуникација најбоље рјешење, тако да ћу разговарати с мамом, сестрама и пријатељима. Схватила сам да су ови осјећаји потпуно нормални - написала је Вилијамсова.

Истакла је да је могла милијарду пута играти боље против Британке Џоане Конте, али је ипак изгубила 6-1, 6-0 у 52-минутном мечу. Сматра да је све то повезано с њеним емотивним стањем.

- Иако сам са својом бебом сваки дан нисам ту колико бих жељела бити јер радим много, тренирам и трудим се да будем што боља тенисерка. Већина мама се бори с истим проблемом. Било да остајете код куће или радите, тражење баланса с дјецом је права умјетност - рекла је Вилијамсова и поручила осталим мајкама да је у реду ако су имале тежак дан или седмице, да се то дешава и њој и да увијек постоји сутра.

Славна тенисерка, која је родила дјевојчицу прошле године, прије неколико дана је отказала меч против Францускиње Ализ Корнет на Роџер купу у Монтреалу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана