Серена Вилијамс пати од постпорођајне депресије

Глас Српске
Серена Вилијамс пати од постпорођајне депресије
Серена Вилијамс пати од постпорођајне депресије

Тенисерка Серена Вилијамс јавности је открила да пати од постпорођајне депресије, а њен историјски пораз у Сан Хозеу, 31. јула вјероватно је имао везе с тим.

Наиме, Вилијамсова се путем свог “Инстаграм” профила обратила милионима пратилаца рекавши да јој прошла седмица била претешка, те да је осјећала много страха.

- Већином сам се осјећала као да нисам добра мајка. Читала сам бројне текстове у којима пише да постпорођајна депресија може трајати и до три године. Сматрам да је комуникација најбоље рјешење, тако да ћу разговарати с мамом, сестрама и пријатељима. Схватила сам да су ови осјећаји потпуно нормални - написала је Вилијамсова.

Истакла је да је могла милијарду пута играти боље против Британке Џоане Конте, али је ипак изгубила 6-1, 6-0 у 52-минутном мечу. Сматра да је све то повезано с њеним емотивним стањем.

- Иако сам са својом бебом сваки дан нисам ту колико бих жељела бити јер радим много, тренирам и трудим се да будем што боља тенисерка. Већина мама се бори с истим проблемом. Било да остајете код куће или радите, тражење баланса с дјецом је права умјетност - рекла је Вилијамсова и поручила осталим мајкама да је у реду ако су имале тежак дан или седмице, да се то дешава и њој и да увијек постоји сутра.

Славна тенисерка, која је родила дјевојчицу прошле године, прије неколико дана је отказала меч против Францускиње Ализ Корнет на Роџер купу у Монтреалу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана